promotions.hu
Sötét mód
Keresés
Menü megnyitás
Börtönbe megy a Jennifer Lawrence meztelen képeit ellopó férfi
Zene, Film & Kultúra
Kategória fejléc
Promotions
Megosztás
Másolás
A 26 éves George Garofano az Apple iCloud-on keresztül lopta el 240 hollywoodi sztár adatait, és azok jelentős részét meg is osztotta a nagyközönséggel, köztük Jennifer Lawrence, Kate Upton és Kirsten Dunst intim fotóit. A 2014-es adatlopási botrányban négy embert ítéltek el, Garofano nyolc hónapot kapott.

Miután a lopás kiderült, Lawrence azt nyilatkozta, Garofano tette semmivel sem jobb, mint egy szexuális bűncselekmény, hiszen a legintimebb szférákba tört be, és tette közzé a férfi. A tolvaj egyébként egy nagyon egyszerű módszerrel dolgozott, emailt küldött áldozatainak Apple online biztonsági szakembernek kiadva magát, és kérte a címzetteket, hogy vizsgálják felül a jelszavukat és felhasználónevüket. Mikor ezt megtették, a férfi könnyedén megszerezte azokat.

Garofan áprilisban vallotta magát bűnösnek. Az ügyész 16 hónap börtönt kért rá, a tolvaj öt hónap börtön, és ugyanennyi házi őrizetet szeretett volna elérni, a bíró végül nyolc hónap börtönre ítélte. Az indoklás szerint Garofano bűntette igen súlyos, hiszen 18 hónapon át tört be folyamatosan idegenek személyes fiókjába, és lopta el az adataikat.

A másik három elkövetőt is elítélték – kilenctől 18 hónapig tartó börtönt kaptak –, köztük azt a Ryan Collinsot, akit korábban a lopás értelmi szerzőjeként emlegettek. A két éve börtönbe küldött, és azóta már kiszabadult Collins mások mellett Rihanna és Avril Lavigne fotóit szerezte meg, és tette közzé. A férfi összesen több mint száz fiókot tört fel, és több ezer fényképet kaparintott meg. Ezek egy része hosszú időn át keringett a neten.

(fib)
Hasonló tartalmak
Galéria - Van képünk hozzá
Színes
Tech & Tudomány
Helyi Hírek
Időjárás