promotions.hu
Sötét mód
Keresés
Menü megnyitás
Új dalokkal jön John Lennon – Imagine albuma
Zene, Film & Kultúra
Kategória fejléc
Promotions
Megosztás
Másolás
John Lennon a legendás The Beatles tagjaként a '60-as években vált világszerte ismertté, a '70-es években pedig szólóban tevékenykedett. Pályája során óriási sikereket ért el, de hát ezt még azoknak sem kell nagyon ecsetelni, akik nem járatosak annyira a zene világában. 1980-ban bekövetkezett tragikus halála után beiktatták a Songwriters Hall of Fame-be, valamint a Rock and Roll Hall of Fame-be is kétszer: egyszer 1988-ban, a The Beatles tagjaként, majd 1994-ben szóló előadóként.

Lennon albumának címadó dala, az 1971-es „Imagine” Lennon önálló munkásságának legjelentősebb eleme, mely a világbékéért folytatott küzdelem egyik jelképévé vált. Számtalan zenei elismerést kapott, a Rolling Stone magazin például a világ 3. legjobb dalának nevezte, de felkerült a Rock and Roll Hall of Fame „500 dal, ami formálta a Rock and Roll-t” listájára is. Több híres előadó is feldolgozta már, többek között Stevie Wonder, Elton John és Madonna.

Az új verzió egy kibővített, 6 lemezes box set lesz, mely 4 CD-ből és 2 Blu-ray lemezből, valamint egy 120 oldalas könyvből áll majd. A kiadás kreatív munkálataiban Yoko Ono is aktívan részt vett, emellett producerként is dolgozott. Leginkább arra törekedtek, hogy Lennon énekhangja minél tisztább és jobban kivehető legyen a felvételeken.

Az album rengeteg meglepetést tartogat a Lennon-rajongók számára, az újrakevert verziók mellett ugyanis helyet kaptak rajta eddig kiadatlan demók és nyers studiófelvételek is. A box set része a „The Evaluation Documentary” című hanganyag: egy dokumentum-sorozat, amely által a dalok történetébe kaphatunk betekintést, első demó verziókkal, instrukciókkal, zenekari próbákkal és felvételekkel, valamint a stúdióban elhangzott beszélgetésekkel fűszerezve.

(Torony)

Hasonló tartalmak
Galéria - Van képünk hozzá
Színes
Tech & Tudomány
Helyi Hírek
Időjárás