promotions.hu
Sötét mód
Keresés
Menü megnyitás
„A béke kísértetiesebb, mint bármi más”. Itt az új True Detective
Zene, Film & Kultúra
Kategória fejléc
Promotions
Megosztás
Másolás
A Woody Harrelson és Matthew McConaughey főszereplésével készült True Detective feje tetejére állította a sorozatipart. A visszafogottságában is félelmetes erejű krimi-szériával a mozi világa, minősége és elvárásrendszere visszavonhatatlanul a tévézés részévé vált.

A Nick Pizzolatto írta és Cary Fukunaga rendezte nyolc rész egy hátborzongató bűntény felderítése kapcsán a mocsárba süllyedő Louisiana államot az emberi lélek sötét terrénumaként mutatta be. Mintha a belsőnkben lakozó feneketlen űr szippantotta volna be a világot: bár a két nyomozó megoldotta az ügyet, nem biztos, hogy az általuk hozott fény legyűri az éjszaka sötétjét. A sorozat egyetlen hibája az volt, hogy megpróbálták folytatni.

Ilyen kezdés után lehetett volna bármilyen erős a második évad, úgysem lett volna esélye. De még csak közepes sem lett.

Az alkotók antológia-sorozatot kreáltak a True Detective-ből, ami azt jelenti, hogy az egyes évadok egymástól függetlenül léteznek, csupán a tematika, ez esetben a bűn és a bűnhődés kérdése, köti össze őket. Woody Harrelson és Matthew McConaughey helyett Colin Farrell, Rachel McAdams és Vince Vaughn igyekeztek megmutatni, mitől lesz egy nyomozó igazi bűnüldöző, de sajnos próbálkozásuk majd' minden részletében kudarcot vallott. A kritikai és anyagi bukta után úgy tűnt, az HBO befejezettnek tekinti a sorozatot, és a harmadik évad már sosem készül el.

A teljes feledés helyett azonban elegendőnek bizonyult egy év gyászszünet, és a gyártó újra visszatért a szériához.

Hosszú előkészületek után – amikor még az is felmerült, az első évad gárdája újra felbukkan – idén tavaszra körvonalazódott a teljes projekt. Kiderült, az új részeket Pizzolatto írja, és hat részt maga is rendez. A főszerepet a Holdfény című drámában nyújtott alakításáért Oscar-díjjal jutalmazott Mahershala Ali kapta meg, mellette Ray Fischer, Carmen Ejogo és Stephen Dorff tűnnek fel a főbb szerepekben. Vasárnap este megérkezett az első teaser trailer is.

A harmadik évad három idősíkon játszódik majd. A középpontban egy arkansasi nyomozó áll, akinek egy rejtélyes ügy megváltoztatja az életét. A megoldatlan bűncselekmény egy perc nyugalmat sem hoz a rendőr számára, hiába igyekszik, sem megoldást, sem békét nem talál. – A dolgok, amiket látok, amiket tudok, mind csak fájdalmat okoznak. A fejem tele van a megoldatlan ügy darabkáival – mondja a nyomozó az előzetesben. – A munkámban nincs semmi bizonyosság. Ez a béke...kísértetiesebb, mint bármi más. Meg akarom ismerni az egész sztorit.

Bár eddig csupán ennyit lehet tudni az új részekről, mégis nagyon úgy tűnik, az alkotók visszataláltak az első évad világához. És ha csak fele annyira lesz erős, mint a debütáló etap, már akkor is az év egyik legfontosabb sorozatát tisztelhetjük benne.

Egészen pontosan a jövő év legfontosabb sorozatát, hiszen az HBO 2019 januárjában elején mutatja be.
Hasonló tartalmak
Galéria - Van képünk hozzá
Színes
Tech & Tudomány
Helyi Hírek
Időjárás