promotions.hu
Sötét mód
Keresés
Menü megnyitás
Zene, Film & Kultúra
Kategória fejléc
Promotions
Megosztás
Másolás
[[video]]Ne nézd meg az előzetest, ha szeretnél aludni ma este – így harangozták be a Suspiria című horrorfilm előzetesét. Dario Argento legendás 1977-es alkotásának remake-je a Velencei Filmfesztiválon debütál szeptember 1-én, azt követően pedig októberben érkezik a mozikba. Mivel elég erős a verseny a horrorok piacán idén, elkél a feldícsérés, hogy a trailer valóban olyan félelmetes, hogy kiűzi az álmot a szemünkből, mindenki döntse el maga. Dakota Johnson – akit elsősorban A szürke ötven árnyalata és folytatásaiból ismerhetünk – mindenesetre halálra rémül.

Susie Bannan (Dakota Johnson) Berlinbe utazik egy tánciskolába, amelynek vezetője korábban csodálatát fejezte ki művészi képességei iránt. A rejtélyes, vagy talán inkább félelmetes külsejű tánctanár (Tilda Swinton) sötét titkokkal teli iskolát vezet, amire Susie is hamar rádöbben, amikor a társai közül többeknek különös módon nyomuk vész. A lány egy barátnője (Mia Goth) és egy idős pszichiáter (Lutz Ebersdorf) segítségével igyekszik megfejteni a tánciskola hátborzongató rejtélyét.

A kultikus olasz rendező, Dario Argento egyik leghíresebb filmje a '77-ben bemutatott Suspiria. Mivel már szinte mindennek – döbbenetes módon még Hitchcock Psycho-jának is – készült remake-je, nem meglepő, hogy ezt a klasszikust is elővették. De talán ezúttal nem kell blaszfémiát kiáltania a közönségnek a feldolgozás láttán, hiszen a szereposztás mellett a rendező személye is megnyugtató lehet.

Luca Guadagnino a Vakító napfényben (A Bigger Splash) és a Szólíts a neveden Oscar-jelölt rendezője többször bizonyította, hogy érzékenyen nyúl minden témához, és ért hozzá, hogy a feldolgozások ne felesleges bőrlenyúzásnak tűnjenek.

Nem mellékesen a film előzetes alatt is hallható zenéjét Thom Yorke, a Radiohead frontembere szerezte.

(fib)
Hasonló tartalmak
Galéria - Van képünk hozzá
Színes
Tech & Tudomány
Helyi Hírek
Időjárás