promotions.hu
Sötét mód
Keresés
Menü megnyitás
Zene, Film & Kultúra
Kategória fejléc
Promotions
Megosztás
Másolás
[[video]]Asia Argento színésznő-rendező a Harvey Weinstein ügyei kapcsán kirobbant szexuális zaklatási botrány egyik legfontosabb szereplője. Az elsők között volt, aki Ronan Farrow cikkében beismerte, Weinstein megerőszakolta őt. Argento később a #MeToo-mozgalom arcává vált, minden újabb napvilágot látó zaklatási ügyben előkerült a személye, az erőszakra és zaklatásra épülő filmipar élő bizonyítékává vált.

Ezért is tűnt bizarr fordulatnak, amikor néhány napja kiderült, a színésznő 2013-ban egy 17 éves fiúval bújt ágyba egy kaliforniai motelben (a helyszín azért fontos, mert abban az államban bűncselekmény fiatalkorúval szexuális kapcsolatot létesíteni). Jimmy Bennett színész-énekes a New York Times hasábjain számolt be az esetről, hangsúlyozva Argento 380 ezer dollárt (102 millió forint) fizetett neki, hogy elsimítsák az ügyet.

A színésznő visszautasította a vádakat, állította, nem volt szexuális kapcsolata a fiúval, a pénzt pedig élettársa, a június elején elhunyt Anthony Bourdain javaslatára utalta át Bennettnek, hogy „elkerüljék a negatív publicitást”. A színész ügyvédje Argento védekezésére válaszolt közleményben hangsúlyozta, ügyfelét a szexuális kapcsolat olyan mélyen traumatizálta, hogy jó ideig képtelen volt a munkájára figyelni, teljesen összezavarodott, depressziós lett, ami a bevételein is meglátszott. Ezért is követelt a színésznőtől kártérítést.

Argento még ezt követően sem ismerte be, hogy bármi lett volna közte és Bennett között. Ekkor azonban a TMZ valahonnan előkapart egy képet, amely a párt ábrázolja (feltehetően) meztelenül egy ágyban, felszabadult arcukból ítélve az együttlét utáni pillanatokban készülhetett a közös szelfie. A színésznő ezt a fejleményt már nem kommentálta, Bennett azonban beszélt helyette is, levelet adott közzé, amelyben megosztotta a nyilvánossággal, milyen szörnyű megpróbáltatás volt, hogy 17 évesen elcsábította egy 37 éves nő.

„Számos bátor nő és férfi számolt be a saját szexuális zaklatásáról az elmúlt időszakban, és én csodálom a bátorságukat – írta a színész. – Én eleinte magánügyként kezeltem az esetet, egészen addig, amíg ő (mármint Argento) ki nem állt a nyilvánosság elé mint áldozat. Még mindig szégyellem, hogy a közbeszéd részévé válik a történetem, mert félek tőle, hogy az emberek nem értenék meg, mit jelentett mindez egy kamaszfiú számára. Szeretnék azonban túllépni a dolgon, ezért választottam a nyilvánosság. Úgy döntöttem, nem hallgatok tovább.”

Asia Argento, aki ellen nem indult nyomozás, hivatalosan nem reagált a közleményre, egy chatben azonban, amit szintén a TMZ fedezett fel, állítólag bevallotta, hogy volt kapcsolata a fiúval. Rövid üzeneteiben arról írt, a fiú valósággal rámászott azt hajtogatva, hogy 12 éves kora óta róla álmodik. Argento, állítása szerint, nem is tudta, Bennett hány éves, amíg meg nem kapta a fiú zsarolóleveleit. Merthogy Bennett és ügyvédje valósággal zsarolták a színésznőt, hogy fizessen, különben nyilvánosságra hozzák: lefeküdt egy kiskorúval. Nem mellékesen a fiú szerelmes és szexuális tartalmú üzenetekkel bombázta Argentót, egészen addig, míg végül már az ügyvédjén keresztül üzent, és pénzt követelt.

A színésznő ügyvédje eddig hivatalosan nem kommentálta a nyilvánosságra hozott chat-üzeneteket.

(fib)
Hasonló tartalmak
Galéria - Van képünk hozzá
Színes
Tech & Tudomány
Helyi Hírek
Időjárás