promotions.hu
Sötét mód
Keresés
Menü megnyitás
Ki nem találnád, mivel keres milliárdokat George Clooney
Zene, Film & Kultúra
Kategória fejléc
Promotions
Megosztás
Másolás
A Forbes minden évben listába szedi a legtöbbet kereső színészeket. A nőknél Scarlett Johansson nyert, a férfiaknál George Clooney, aki 2017 júniusától idén nyárig 240 millió dolláros (65 milliárd forint) bevételt könyvelhetett el. Tisztes eredmény, még akkor is, ha a pénz nagy része nem a színészetből származik.

Clooney filmes keresete csupán töredéke az éves vagyonnak. A legfőbb bevételi forrását a tequila jelenti. Bizony, az agávéból készült párlat, a leánybúcsúk citromos-sós búfelejtője, amelynek bár a hazai kocsmák kínálatát figyelembe véve nehéz elhinni, de létezik mínőségi változata is. A színész pedig éppen ebben utazik. Még 2013-ban hozta létre Casamigos nevű cégét Rande Gerber egykori modellel, szórakoztatóipari befektetővel (aki főként az éjszakai szórakoztatásba fektet be, így alig meglepő az italválasztás). 

Clooney és Gerber éveken át nyaraltak Mexikóban, üldögéltek, itták a tequilát, és azon filozofáltak, hogy milyen király lenne főzdét nyitni azon a vidéken. A bódult ötletek nem ragadtak meg a felhevült álmodozásnál, nem sokkal később a duó (egy harmadik befektetővel kiegészülve) megvásárolt egy lepárlót Jaliscóban. Eredeti elképzelésük az volt, hogy olyan italt gyártsanak, amelynek „nagyszerű az íze, és nem égeti végig a torkodat”. 

Eredetileg csupán a saját és barátaik szórakoztatását célozták meg a lepárlással, az évek során azonban kiderült, komoly igény van a magas minőségű tequilára. Amikor a világ vezető italterjesztője, a Diaego is beszállt, egészen pontosan megvásárolta a céget, Clooneny-ék összesen 1 milliárd dollárt (270 milliárd forint) kaszáltak, amiből a színész tekintélyes vagyont tehetett zsebre.

240 millió dolláros bevételével a július elején szerencsés kimenetelű motorbalesetet szenvedettClooney magasan vezeti a legjobban kereső színészek listáját. A második helyen Dwayne Johnson, a Szikla szerénykedik a maga 119 milliójával, a harmadikon pedig Robert Downey Jr. alig 80 millióval.

A fenti összegek nem mellesleg pikáns fénytörésbe állítják a Hollywoodban néhány éve dúló egyenlőségi harcot. A nagy stúdiók vezetői nem győzik hangsúlyozni, hogy a nők is emberek, ők is ugyanannyit érnek, mint a férfiak, és az amerikai filmipar semmilyen különbséget sem tesz a nemek között.

A legjobban kereső színésznő, Scarlett Johansson a megosztott nyolcadik helyre férne föl a férfiak listájára 40,5 milliós bevételével. A Wonder Woman főszereplőjeként a női egyenjogúság élharcosának kikiáltott Gal Gadot pedig átlagban éppen annyit keresett egy év alatt, mint Clooney egy két hét alatt, de még Dwayne Johnson is havi bevételként tette zsebre Wondar Woman éves fizetését.

Búfelejtőnek be is dobhatnának egy üveg Casamigos tequilát. Csupán 45 dollár.

(fib)
Hasonló tartalmak
Galéria - Van képünk hozzá
Színes
Tech & Tudomány
Helyi Hírek
Időjárás