promotions.hu
Sötét mód
Keresés
Menü megnyitás
Zene, Film & Kultúra
Kategória fejléc
Promotions
Megosztás
Másolás
[[video]]Kevin Spacey neve nem cseng túl jól tavaly október óta, amikor Az amerikai szépség, a Hetedik, és a Közönséges bűnözők sztárját egy férfi kollégája, Anthony Rapp szexuális erőszakkal vádolta meg. A színész állítása szerint 14 éves volt, amikor Spacey megerőszakolta. Ő nem tagadta a vádat, és a továbbiakat sem – az elsőt tucatnyi történet követte a színész erőszaktevéseiről –, bocsánatkérés helyett azonban inkább egy kínos magyarázkodásga fogott, aminke a lényege, hogy mostantól melegként éli az életét.

A színészt minden produkciójából kipenderítették, az ügynöksége és a stúdiók is megszakították vele a kapcsolatot, és még a már elkészült filmjeiből is kiradírozták a karaktereit. Volt azonban egy film, amelyből a készítők nem voltak hajlandó kivágni Spacey-t, mondván, a forgatásra 2016-ban került sor, a botrány kirobbanása előtt, vagyis a filmnek semmi köze a szexuális zaklatásokhoz.

A Billionaire Boys Club-ot Spacey-vel a főszerepben a múlt hét végén mutatták be Amerikában, és az alkotók mára valószínűleg megbánták döntésüket. A filmet ugyanis még akkor is többen nézték volna meg, ha egy háromlábú szék játssza a főszerepet. Spacey mindenesetre alig több mint hatvan embert csábított a mozikba.

Ez természetesen a színész karrierjének legalacsonyabb nézettsége, ami felthetően a közeljövőbeli esélyeit is jól jelzi. A három nap alatt összeszedett 618 dollár után aligha lesz stúdió, amely gyorsan megbocsátja Spacey-nek a tucatnyi erőszak vádját, és elfelejti, hogy több nyomozás is folyik a színész ellen.

A példátlan bukás a másik két főszereplőt, az elmúlt években egyre nagyobb nevet szerző Ansel Elgortot (Baby Driver) és Taron Egertont (Kingsman, és az új Robin Hood) hozhatja a legkellemetlenebb helyzetbe. Mindketten sokkal többre hivatottak, és egy ilyen folt aligha tűnik el gyorsan a pályafutásukból.

(fib)
Hasonló tartalmak
Galéria - Van képünk hozzá
Színes
Tech & Tudomány
Helyi Hírek
Időjárás