promotions.hu
Sötét mód
Keresés
Menü megnyitás
Zene, Film & Kultúra
Kategória fejléc
Promotions
Megosztás
Másolás
[[video]]A tavaly bemutatott élőszerepős Szépség és a szörnyeteg zenéjét is jegyző páros, Benj Pasek és Justin Paul az eredeti rajzfilm zeneszerzőjével, Alan Menkennel működött együtt az új Aladdin zenéjén.

Justin Paul a Varietynek árulta el, hogy írtak egy új számot Jázmin hercegnőnek (Naomi Scott), de született egy új duett Jasminnek és Aladdinnak is, illetve átdolgozták az Ezeregy éj című nyitódalt. 

Az élőszereplős Disney-filmet Guy Ritchie rendezte, Aladdint Mena Massoud, Jafart Marwan Kanzari, a Dzsinnt pedig Will Smith kelti életre. A tervek szerint a film jövő májusban kerülhet majd mozikba világszerte. 

A rajzfilmet 1992. november 25-én mutatták be, ami az egyik legsikeresebb Walt Disney produkció lett, a bemutató évében 500 millió dollárt hozott a cégnek. De az Aladdin a mai napig még mindig a harmadik legmagasabb bevételt hozó klasszikus rajzfilm a Simpson család mozifilmje és az Oroszlánkirály után.

A Dzsinnt Robin Williams szinkornizálta, a zeneszerző Alan Menken pedig megkapta a legjobb zenének és a legjobb betétdalnak (Egy új élmény/Whole New World) járó Oscar-díjat, utóbbiért még a Golden Globe-ot is neki ítélték abban az évben. Ráadásul ez az egyetlen Disney-dal, ami az év legjobb dalának járó Grammyt is elnyerte. Arról nem is beszélve, hogy az albumot két és fél millió példányszámban adták el világszerte. 

Azt már kevesebben tudják, hogy Jázmin hercegnőt Jennifer Connellyről mintázták, Aladdint pedig eredetileg Michael J. Foxról, de a producer szerint nem volt túl vonzó, ezért kérte a rajzolókat, hogy inkább Tom Cruise-ra hasonlítson a figura.

(son)
Hasonló tartalmak
Galéria - Van képünk hozzá
Színes
Tech & Tudomány
Helyi Hírek
Időjárás