promotions.hu
Sötét mód
Keresés
Menü megnyitás
Sziget: a három teltházas nap komoly látogatócsúcsot hozott
Zene, Film & Kultúra
Kategória fejléc
Promotions
Megosztás
Másolás
„2016-ban 496 ezer látogatót jelentettünk be csúcsként, de akkor még volt mínusz egyedik és nulladik nap, melyek nem számítottak teljes napoknak – ezért csak 6 nappal számítottuk a látogatói számot – mondta Kádár Tamás, a Sziget főszervezője.

„Mostantól azonban hét napos a program, ezért a teljes hetet számoljuk, így lehet, hogy 3 teltházas nappal számolva, csaknem 570 ezer látogatója volt az idei fesztiválnak az egy hét alatt” – tette hozzá Kádár, aki korábban elmondta, hogy egy hároméves növekedési stratégiát dolgoztak ki, melynek első lépéseként a 2018-as Nagyszínpad sztárfellépőire majd 1 milliárd forinttal többet költöttek idén, mint a korábbi évben, jövőre pedig ezt még egy fél milliárddal megfejelik és már olyan nevek vannak kilátásban, akik biztosan sok látogatót szippantanak a Szigetre, közülük az elsőre hamarosan fény is derül.

Azért az idei Sziget sem szűkölködött zenei csemegékben, mint ahogy egyéb más műfajban is a legjobbakat hozta a fesztivál, ami ismét kicsalogatta a Budapesten forgató hollywoodi sztárokat, mint például itt volt maga Borat, azaz Sacha Noam Baron Cohen, brit komikus színész, aki feleségével, Isla Fisherrel érkezett a minap Budapestre, és úgy érezte, nem hagyhatja ki a Szigetet. De akik felléptek, ők is jól érezték magukat: MØ például itt ünnepelte a születésnapját, Lianne La Havas a pasiját is elhozta, a War on Drugs ledöbbent, hogy milyen szuper a backstage vendéglátása, Kygo és Shawn Mendes a koncertjük után pedig úgy érezték, hogy szakmát kell váltaniuk és a backstage-ben beálltak bartendernek, koktélokat keverve és sört csapolva a helyi közönségnek.

A Mumford & Sons, akik idén csak nálunk léptek fel fesztiválon a koncertjük után megosztottak az Instán egy posztot: “Felébredve az elmúlt éjszakából – olyan volt, mint egy álom. Köszönjük @szigetofficial és köszönjük mindenkinek, akik megosztották velünk ezeket a pillanatokat. Szeretjük, amit csinálunk és nagyon hálásak vagyunk”. Shawn Mendes ezt posztolta: “Ma este csordultig telt a szívem. Köszönöm Sziget!” Dua Lipa pedig így írt: “Az első nagyfesztiválos headline show-m. Micsoda álom!”

Megérkezett a Sziget kezdete óta számolt 9 milliomodik látogató is. Egy svájci diáklány, aki először jött a fesztiválra, amiről elmondása szerint nagyon sok jót hallott már, az utolsó napon érkezett, az Arctic Monkeys koncertjére. Így meg is kapta a méltó ajándékot, vagyis egy örökös Sziget bérletet, ami természetesen élete végéig ingyen Szigetezést biztosít.

szigkilencmilliomodikJól vizsgázott a Love Revolution „Green Planet”, azaz a környezettudatos akciója. „Idén megdupláztuk az újrahasznosítható hulladék mennyiséget. Nagyjából 500.000 darabbal kevesebb szívószál fogyott, ezzel a felére esett vissza a mennyiség. A re-pohár bevezetése pedig azt eredményezte, hogy gyakorlatilag nem volt pohárhulladék Szigeten, és valóban másfél millió eldobható pohártól tudtuk mentesíteni a környezetet. Így környezetvédelmi szempontból ez minden idők legsikeresebb Sziget fesztiválja volt – állítják a szervezők.
 
Azért ezen jövőre még lesz mit javítani, mert sok helyen nem tudtuk visszaváltani a poharat, mivel elfogyott a token. A pultosok az egyik helyen azt mondták, hogy ők csak 150-et kaptak, és már nincs. Nem tudjuk ebből mi volt az igazság, de az valóban kevés, még úgy is, ha számítjuk, hogy sokat beváltanak. Én szerintem 2 ezer forintot dobtam ki pohárra, de az legalább a hátrányos helyzetű gyerekek zenei taníttatására ment tudtommal, ami nagyon nemes dolog. Aki leleményes volt, az persze a földről egy csomót be tudott gyűjteni.

Még lógunk nektek pár kritikával, amik már úton vannak, köztük jön majd a záró koncert, vagyis az Arctic Monkeys beszámolója is, ami hála égnek megúszta az esőt, a Blossoms és a The War on Drugs azonban nem. (Torony)
Hasonló tartalmak
Galéria - Van képünk hozzá
Színes
Tech & Tudomány
Helyi Hírek
Időjárás