promotions.hu
Sötét mód
Keresés
Menü megnyitás
Minden elképzelhető rekordot megdöntött a Sziget
Zene, Film & Kultúra
Kategória fejléc
Promotions
Megosztás
Másolás
Soha nem volt még ilyen nagy érdeklődés a Szigetre, három teltházas napot számlált a fesztivál, aminek összesen 565 ezer látogatója volt a hét nap alatt. Sokáig úgy tűnt, hogy az utolsó nap is megtelik, de az eső egy kicsit beleszólt. A fesztivál stábja már a jövő évet tervezi, a főszervező tájékoztatása szerint az első nagy nevet már nagyjából egy hónap múlva bejelentik. 
2016-ban 496 ezer látogatót jelentettünk be csúcsként, de akkor még volt mínusz egyedik és nulladik nap, melyek nem számítottak teljes napoknak – ezért csak 6 nappal számítottuk a látogatói számot
– mondta Kádár Tamás, a Sziget főszervezője.

„Mostantól azonban hét napos a program, ezért a teljes hetet számoljuk, így lehet, hogy három teltházas nappal számolva, majd’ 570 ezer látogatója volt az idei fesztiválnak az egy hét alatt” – tette hozzá Kádár, aki korábban elmondta, hogy egy hároméves növekedési stratégiát dolgoztak ki, melynek első lépéseként a 2018-as Nagyszínpad sztárfellépőire majd’ 1 milliárd forinttal többet költöttek, mint a korábbi évben, jövőre pedig ezt még egy fél milliárddal megfejelik és már olyan nevek vannak kilátásban, akik biztosan sok látogatót szippantanak a Szigetre, közülük az elsőre hamarosan fény is derül.

sziget03 
Azért az idei Sziget sem szűkölködött zenei csemegékben, mint ahogy egyéb más műfajban is a legjobbakat hozta a fesztivál, ami ismét kicsalogatta a Budapesten forgató hollywoodi sztárokat, mint például itt volt maga Borat, azaz Sacha Noam Baron Cohen, brit komikus színész, aki feleségével, Isla Fisherrel érkezett a minap Budapestre, és úgy érezte, nem hagyhatja ki a Szigetet.

De akik felléptek, ők is jól érezték magukat: MØ például itt ünnepelte a születésnapját, Lianne La Havas a pasiját is elhozta, a War on Drugs ledöbbent, hogy milyen szuper a backstage vendéglátása, Kygo és Shawn Mendes a koncertjük után pedig úgy érezték, hogy szakmát kell váltaniuk és a backstage-ben beálltak bartendernek, koktélokat keverve és sört csapolva a helyi közönségnek.

Mumford & Sons a koncertjük után megosztottak az Instán egy posztot: „Felébredve az elmúlt éjszakából – olyan volt, mint egy álom. Köszönjük @szigetofficial és köszönjük mindenkinek, akik megosztották velünk ezeket a pillanatokat. Szeretjük, amit csinálunk és nagyon hálásak vagyunk”.

Shawn Mendes ezt posztolta: „Ma este csordultig telt a szívem. Köszönöm Sziget!”

Dua Lipa pedig így írt: „Az első nagyfesztiválos headline show-m. Micsoda álom!” 

Megérkezett a Sziget kezdete óta számolt 9 milliomodik látogató is. Egy svájci diáklány, aki először jött a fesztiválra, amiről elmondása szerint nagyon sok jót hallott már, az utolsó napon érkezett, az Arctic Monkeys koncertjére. Ajándékot is kapott: egy örökös Sziget-bérletet, ami élete végéig ingyen „szigetezést” biztosít számára.


Jól vizsgázott a Love Revolution „Green Planet”, azaz a környezettudatos akció. „Idén megdupláztuk az újrahasznosítható hulladék mennyiséget. Nagyjából 500 ezer darabbal kevesebb szívószál fogyott, ezzel a felére esett vissza a mennyiség. A re-pohár bevezetése pedig azt eredményezte, hogy gyakorlatilag nem volt pohárhulladék Szigeten, és valóban másfél millió eldobható pohártól tudtuk mentesíteni a környezetet. Így környezetvédelmi szemponból ez minden idők legsikeresebb Sziget fesztiválja volt” – állítják a szervezők.

A Sziget jó pár napjára kilátogató kollégánk véleménye a következő a „Green Planet”-ről: „Azért ezen jövőre még lesz mit javítani, mert sok helyen nem tudtuk visszaváltani a poharat, mivel elfogyott a token. A pultosok az egyik helyen azt mondták, hogy ők csak 150-et kaptak, és már nincs. Nem tudjuk ebből mi volt az igazság, de az valóban kevés, még úgy is, ha számítjuk, hogy sokat beváltanak. Én szerintem kétezer forintot dobtam ki pohárra, de az legalább a hátrányos helyzetű gyerekek zenei taníttatására ment tudtommal, ami nagyon nemes dolog. Aki leleményes volt, az persze a földről egy csomót be tudott gyűjteni.”

sziget04

Még tartozunk pár kritikával, amik már úton vannak, de nem csak a Blossoms-nak és a The War on Drugs-nak tett be az eső, hanem nekünk is. Öröm az ürömben, hogy a zárókoncert, vagyis az Arctic Monkeys és közönsége megúszta az égi áldást.

(fib)
Hasonló tartalmak
Galéria - Van képünk hozzá
Színes
Tech & Tudomány
Helyi Hírek
Időjárás