promotions.hu
Sötét mód
Keresés
Menü megnyitás
Dunapest Fesztivál: villamosszínház és népszigeti lazulás
Zene, Film & Kultúra
Kategória fejléc
Promotions
Megosztás
Másolás
Augusztus 31. és szeptember 2. között zene, színház, képzőművészet, film, irodalom, urbanisztika, gasztronómia, gyerekprogramok és vízi-, vízparti sportok is várják a fővárosi közönséget. A Duna alakítja a helyszíneket: a Népszigettől a belvárosi Duna-parton és az A38 és Trip állóhajókon át a Valyo Kikötőig terjed a lista.

A Népszigeten koncertezik Szabó Benedek és a Galaxisok, Antonia Vai, a Middlemist Red és a Dope Calypso. De ugyanitt grillévnyitó, halfüstölés és filmvetítés is lesz. A Margitszigeten petanque- és frizbiversenyt rendeznek, míg a budai oldalon az első Dunapest Evezős Regatta zajlik majd. A 2-es vonalán villamosszínházra lehet jegyet váltani, a Ludwig Múzeumban pedig egyperces szobrokra lehet rácsodálkozni. 

A város és a folyó kapcsolatának urbanisztikai nézőpontjait szakmai workshopokon és a Duna tematikájú DANUrB konferencián tárgyalják meg. A Pecha Kuchán a legfrissebb építészeti és designtrendekről lesz szó, tematikus sétákon pedig a Víziváros, a Lupa-sziget, a Népsziget történetét lehet megismerni, de feltárulnak a Duna-parton a 20. század elején működő gőzmalmok titkai is. 

A Capa Központ kihelyezett kiállítókonténerében a Duna által kettészelt Budapestet ismerhetjük meg fényképeken.

A Dunapest alatt három helyszínen találkozhatnak az érdeklődők izgalmas és friss filmekkel: a Várkert Bazárban vetítik a Ruben Brandt című egész estés animációsfilmet, a Népszigeten a Karlovy Varyban díjat nyert Virágvölgyet, a Valyo Kikötőben pedig a Friss Hús nemzetközi kisfilmfesztivállal együttműködve a Duna menti országok kisfilm-válogatásával jelentkeznek.

A Valyo Kikötőben a hazai hiphop kultúra kap egy napot, szeptember 1-én, szombaton az országos DMC dj- és breaktáncverseny mellett fellép a Slow Village és újra összeáll a Gimmeshot.

Az Erzsébet hídnál, a Három Holló kávéházban az irodalomé lesz a főszerep: augusztus 31-én, pénteken három Duna-menti országból szerepelnek külföldi szerzők magyar pályatársakkal együtt, a Trip állóhajó szeptember 2-án, vasárnap pedig Duna-tematikus nemzetközi slam showcase-nek ad otthont. 

A Dunapest Fesztivált a Budapesti Fesztiválzenekar koncertje zárja majd vasárnap este a Várkert Bazárban.

(son)
Hasonló tartalmak
Galéria - Van képünk hozzá
Színes
Tech & Tudomány
Helyi Hírek
Időjárás