promotions.hu
Sötét mód
Keresés
Menü megnyitás
Zene, Film & Kultúra
Kategória fejléc
Promotions
Megosztás
Másolás
[[video]]Evangeline Lilly a nemrég bemutatott A Hangya és a Darázs kapcsán sűrűn kerül a filmes hírekbe mostanában, a legfrissebb esetet azonban alighanem ő is szívesen elkerülte volna. A több mint egy évtizeddel ezelőtti történet az elmúlt napokban vált ismét akutálissá, amikor a színésznő egy podcastban, a legújabb filmje kapcsán készített interjúban arról beszélt, a Lost című kultikus sorozat egyik forgatásán az alkotók sarokba szorították, kénytelen volt elvállalni egy meztelen jelenetet, bár ehhez semmi kedve sem volt.

„A 3. évad egyik részének felvételekor a producerek nem hagytak más választást, le kellett vetkőznöm. Megrémültem és remegtem, de kénytelen voltam végig csinálni. Utána kisírtam a szemem is. Rögtön utána pedig egy félelmetes és kőkemény jelenetet kellett megcsinálnom” – elevenítette fel a történteket a színésznő. Aki elárulta, egy évaddal később a sorozat készítői ismét visszatértek a meztelenséghez, de akkor már volt annyi bátorsága, hogy kiálljon, és azt mondha, eddig és ne tovább. Nem vállalta az újabb pucérkodást, döntését el is fogadták.

De nem mindenki felejtette el a dolgot. Lilly szerint egy kaszkadőr annyira megorrolt rá, amiért korábban „hisztizett”, és amiért nem volt hajlandó átadni egy dublőrnek az egyik akciójelenetet, hogy szándékosan megsebesítette a színésznőt, aki a „balesetben” szinte lenyúzta a bőrt karjáról.


A kanadai Evangeline Lilly a főiskolai sportkarrier után modellként tűnt fel, és így került a Smallville, majd a Kingdom Hospital című sorozatokba is. Jó darabig azonban nem láttak benne a statiszta- és mellékszerepeken túl fantáziát.

2004-ben aztán beválogatták a Lost szereplőgárdájába, pedig el sem akart menni a meghallgatásra. A lezuhant repülő utasairól szóló, szép lassan misztikus történetté alakuló szériában meghatározó szerepet játszott, karaktere egy csapásra híressé tette. Meg is találták a nagy filmszerepek, ő azonban alig vállalt el valamit.

Apró szerepben bukkant fel a 2008-as A bombák földjében, majd jóval fontosabbat a 2011-es Vasökölben. Az igazi áttörést a 2013-ban bemutatott A hobbit-széria második és harmadik része hozta meg, amelyekben a harcos tündét, Taurielt alakította. Ezt követte A Hangya, majd A Hangya és a Darázs, ahol a humorát és öklét tekintve egyaránt veszélyesen csípős szuperhős bőrébe bújt.

A szexuális zaklatási botrány kapcsán számtalan hátborzongató történet került már napvilágra. A kanadai színésznő korábban aligha juttathatta volna el üzenetét a világhoz, most azonban sikerrel megtehette, sőt még azt is elérte vele, hogy a producerek bocsánatot kérjenek.  

J.J. Abrams, Damon Lindelof, Jack Bender és Carlton Cuse közleményben igyekeztek tisztázni a dolgot. „Amint nyilvánosságot látott Evie története, azonnal bocsánatot kérünk tőle – írták. – A legmélyebben sajnáljuk, hogy mindazokat át kellett élnie, amikről beszámolt. Személyesen még nem értük el, de őszintén sajnáljuk, ami történt. Soha senkinek sem szabad átélnie azt, amin ő keresztülment.”

(fib)
Hasonló tartalmak
Galéria - Van képünk hozzá
Színes
Tech & Tudomány
Helyi Hírek
Időjárás