promotions.hu
Sötét mód
Keresés
Menü megnyitás
Szép jubileumot ünnepel a Pál Utcai Fiúk
Zene, Film & Kultúra
Kategória fejléc
Promotions
Megosztás
Másolás
Ha egy regényben lennénk, akkor valahogy így lehetne leírni a megalakulást: 1983 nyarát írjuk, a helyszín Szigetszentmiklós. Meleg van, süt a nap, és amúgy is szünet van. Mit lehet ilyenkor tenni? Néhány unatkozó fiatal feltalálja magát. A garázs hűsébe vonulnak, feldobnak egy pénzérmét, és így választják ki, ki-melyik hangszeren játszik. Hangos csörömpölésbe kezdenek, majd egyszer csak zenévé áll össze a sokféle dallam. Eltelik 35 év: a Pál Utcai Fiúk a Budapest Parkban ünnepli a jubileumát.

A PUF az elmúlt három és fél évtizedben megannyi felállásban szólalt már meg a kis kluboktól kezdve a legnagyobb fesztiválok nagyszínpadáig. Magyarország egyik legkedveltebb alterzenekarává váltak, akiken egyszerűen nem fog az idő.
 
A zenekar alapítói először úgy tervezték, hogy minden bulira más nevet találnak ki (így került akkoriban egyes szórólapokra a „Csak Ma”, a „Szabadidő Központ” vagy a rejtélyesen csengő „WKPT” elnevezés). Az egyik alkalommal Pál Utcai Fiúk néven szerepeltek, és végül ez az elnevezés maradt, és a legnépszerűbb dalaikat is már ezen a néven adták ki. Nevükhöz olyan korszakos slágerek köthetőek, mint a Bál, a Csak úgy csinál vagy a Legelő.

Egy kivételesen sokoldalú, mégis emberközeli zenekar születésnapját ünnepelhetjük augusztus 11-én a Budapest Parkban olyan neves sztárvendégek közreműködésével, mint a Beck Zoli, a 30Y frontembere, Dióssy Ákos billentyűs (Kispál és a Borz), a Color Quartet vonósnégyes, Szűcs Krisztián Qka és Albert Zoltán fúvósok. (Torony)

Hasonló tartalmak
Galéria - Van képünk hozzá
Színes
Tech & Tudomány
Helyi Hírek
Időjárás