promotions.hu
Sötét mód
Keresés
Menü megnyitás
A mellékhatásokról kérdezze elmeorvosát, ápolóját!
Zene, Film & Kultúra
Kategória fejléc
Promotions
Megosztás
Másolás
A Netflix egy rakás sorozatáról árult el részleteket a TCA (vagyis az észak-amerikai tévékritikusok szövetsége) által szervezett, napokban zajló sajtóeseményen.

Ezek egyike a Maniac című 10 részes széria, amely több szempontból is érdemes a figyelemre. A fekete komédia egy 2004-es norvég sorozat remake-je lesz, és ha valahol, hát Skandináviában nagyon tudják, hogyan kell egészen agyament dolgokat úgy összerakni, hogy az őrületen egyszerre nevessünk, rettegjünk és sírjunk. Ráadásul ezzel a produkcióval tér vissza a True Detective rendezője Cary Fukunaga, aki a bűnügyi sorozat második évadának bukása után kis időre eltűnt a tévé környékéről.

És ha ez még nem lenne elég, elég impozáns szereplőgárdát szedtek össze a sorozathoz. A főszerepet a Zombieland, a A csodálatos Pókember és a Kaliforniai álom Oscar- és Aranyglóbusz-díjas színésznője Emma Stone, illetve a 21 Jump Street, az Itt a vége, A Wall Street farkasa és a Haverok fegyverben Oscar-jelölt sztárja, Jonah Hill játszák. Mellettük Justin Theroux és Sally Field is felbukkan majd.

A sorozat két idegen különös találkozását meséli el. Annie Landsberg (Emma Stone) és Owen Milgrim (Jonah Hill) egy titokzatos gyógyszerkísérlet alanyai. Tíz társukkal együtt hívták össze őket egy rejtélyes objektumba, hogy a kísérlet utolsó fázisában megfigyeljék őket. Sem Annie, sem Owen élete sincs rendben, a nő az anyjával való kapcsolatával küzd, a férfi pedig a skizofrénia vitatható diagnózisával. Az új gyógyszer minden bajukat egy csapásra eltűntető hatásának ígéretével csalják őket a laborba. Aa kutatást vezető orvos szerint legyen az mentális betegség, vagy egyszerű érzelmi válság, mindentől azonnal megszabadulhatnak. Az elkeseredett emberek természetesen belevágnak, ám végül természetesen semmi sem úgy sül el, ahogy azt a kutatók állították.

Az eredeti norvég sorozat szerint a három napos gyógyszerteszt egy őrült trippé változik az elme mélyére, ahol lassan elmosódik a határ a képzelet és a valóság között, és nem biztos, hogy van visszaút a realitásba.

A sorozat szeptember 21-től lesz elérhető a Netflixen.

(fib)
Hasonló tartalmak
Galéria - Van képünk hozzá
Színes
Tech & Tudomány
Helyi Hírek
Időjárás