promotions.hu
Sötét mód
Keresés
Menü megnyitás
The Prodigy – Need Some1
Zene, Film & Kultúra
Kategória fejléc
Promotions
Megosztás
Másolás
Bizony, a The Prodigy bejelentette a hetedik nagylemezének érkezését, amire november 2-án tudjuk majd szétpatyzni az agyunkat. A rajongók örülhetnek, mert az anyag elég hamar elkészült a 2015-ös The Day is my Enemy után.

Ez talán azért is lett így, mert a zenekar 2017 szeptemberében aláírt a BMG-hez, akik már nyaggatták is őket az új album miatt. Persze a bandát nem kell félteni, a srácok nem adnának ki olyan lemezt a kezeik közül, amit nem imádnak. Sőt, az új környezet miatt még lehet kicsit izgatottabbak is voltak.

De evezzünk tovább a közelgő „No Tourists” felé: kimondhatjuk, hogy a 2009-es Invaders Must Die-on volt bőven populáris dal, már ha a The Prodigyt merném ebbe a kategóriába sorolni, inkább mondom úgy: közönségbarát.

A The Day is my Enemym is találtunk ilyet, de az már jobban próbált visszanyúlni az alapokhoz. Sokan ezért le is hurrogták, hogy elég sok monoton szám van rajta. Hát, anno volt bőven monotonitás a Prodigyben, amikor abszolút letojtak mindent magasról.

Nos, a Need Some1 nem csak próbál, de vissza is tud menni az alapokhoz. Az egész olyan érzést ad, mint egy „No Good (Start the Dance)”, persze azt a klasszikusságot nem tudja visszaadni. Bátran nevezhetjük ezt instrumentális Prodigynek, mivel se Keith Flint, se Maxim Reality hangjával nem találkozhatunk benne, de azért az albumon ők is ott lesznek, ettől nem kell tartani. A dalt amúgy titokban tesztelte a trió, például már 2017 év végén is elővették egy koncerten.

Az új lemezen lesznek meglepetések, mivel a dalokat író Liam Howlett sok vendégközreműködőt ígér.

Az album címét sem kell félre érteni. Liam mesélte, hogy ez arra utal, hogy ne legyünk turisták, tudjunk letérni a beállított útvonalról, amiben ott van a több veszély és az izgalom.

Most viszont vessük bele magunkat az új dalba, amiben a The Prodigy kicsit tényleg letér az útvonalról, de azért tartva egy nosztalgikus vonalat. A videóban Paco Raterta beteg fantáziáját üdvözölhetjük, ami szintén múltidéző, mert mutogathatunk rá, hogy valami ilyesmi klipeket néztünk régen az MTV-n.

(Torony)

Hasonló tartalmak
Galéria - Van képünk hozzá
Színes
Tech & Tudomány
Helyi Hírek
Időjárás