promotions.hu
Sötét mód
Keresés
Menü megnyitás
Kenyérkosárban lapult David Bowie első demója
Zene, Film & Kultúra
Kategória fejléc
Promotions
Megosztás
Másolás
A The Konrads a Decca lemezvállalat számára készítette a demót, de sem ez a próbálkozás, sem egy következő nem nyerte el a kiadó tetszését. Bowie pedig hamarosan otthagyta a bandát művészi ellentétekre hivatkozva. A brit napilap, a The Guardian értesülése szerint a szalagért akár 10 ezer fontot (3,6 millió forintért) is fizethet egy elvakult rajongó. 
  
A felvételt David Hadfield, a The Konrads dobosa és menedzsere fedezte fel, amikor költözés miatt szanált a házában. A demó nagyapja öreg kenyereskosarában bújt meg más holmikkal, fényképekkel, vázlatokkal, levelekkel együtt.
 
Hadfield a lapnak elmondta, a The Konrads ügynöke, Eric Easton kérte fel őket a demó elkészítésére, amihez Mordenben az RG Jones stúdiót foglalták le. Bowie, aki akkor még eredeti nevén, David Jonesként szerepelt, a banda többi tagjával írt számokat a felvételhez.

„Úgy döntöttünk, hogy néhány gitárszámot és egy eredeti dalt veszünk fel. Az I Never Dreamed című számot választottam, mivel ez volt a legerősebb. David vezette a vokált, hogy a legjobban szólaljon meg a szám. Tehát ez lett a legelső felvétel, amelyen David Jones énekelt 55 évvel ezelőtt” – idézte fel Hadfield.

A különleges zenetörténeti relikviát szeptemberben az Omega Auctions bocsátja árverésre Newton-le-Willowsban.

David Bowie 2016 januárjában halt meg rákban, két nappal 25. stúdióalbuma, a Blackstar megjelenése után, a 69. születésnapján. Blackstar abban az évben a Billboard 200-as listájának élén debütált, így ez lett az énekes első csúcsvezető lemeze az Amerikai Egyesült Államokban.

Bowie-nak egyébként hét olyan albuma is megjelent, amelyek bejutottak a Billboard tízes listájára. Korábban a 2013-as The Next Day bizonyult a legsikeresebbnek, ami a második helyig tornászta föl magát. Pályafutása során csak egy Grammyt nyert az énekes, de a Blackstarral posztumusz kapott még négyet.

(son)
Hasonló tartalmak
Galéria - Van képünk hozzá
Színes
Tech & Tudomány
Helyi Hírek
Időjárás