promotions.hu
Sötét mód
Keresés
Menü megnyitás
Előzetes az utolsó „igazi” The Walking Dead évadhoz
Zene, Film & Kultúra
Kategória fejléc
Promotions
Megosztás
Másolás
Nyolc évad, valószínűleg ennyit fognak isteníteni a rajongók, mivel a Rick Grimest alakító Andrew Lincoln már biztosan maga mögött hagyja a zombi apokalipszist. Ez mindent felborít, mivel a képregény középpontjába is az ő karaktere áll. Ott is Rick történetét kísérjük végig, szóval a sztori is vele fog záródni, bár Kirkman, a képregény megalkotója már kacérkodott azzal a gondolattal, hogy nem tartja végig életben a kultikus vezért, de már annyi mindent hallottunk ezzel kapcsolatban, hogy semmit sem lehet készpénznek venni.

Ugyebár az is biztos, hogy Maggie karaktere is kiszáll. Ő az új ABC-sorozat, a Whiskey Cavalier főszerepe miatt teszi meg a váltást. Jelenleg úgy néz ki a dolog, hogy mindketten csak 6-6 részben fognak szerepelni.

Mint már korábban is moralizáltunk róla, az íróknak fel van adva a lecke, mivel nem tudni, hogy meg akarják-e ölni, vagy csak jegelni akarják a karaktereket egy időre. A logikus lépés az utóbbi lenne, mivel a halálukkal megpecsételnék a széria sorsát, ami valószínűleg a súlyos visszaesés, költségmegvonás, elhasalás lenne. Már több képregény fan is jelezte, ha Rick eltűnik, akkor mi értelme nézni a sorozatot? A Daryl veszi át Rick helyét dolog eléggé ésszerű, mivel imádják a nézők, de azért nem fogja tudni elvinni a hátán a Walking Deadet.

A TWD a saját sírját is ásta, mivel iszonyatosan lelassultak a képregényhez képest, egyszerűen nem akarták beérni, pedig azt már hamarosan Robert Kirkman is le akarná zárni. Nos, a tökölés vége az lett, hogy pont a főszereplő unta meg a dolgot, pedig Lincoln még anno olyanokat is nyilatkozott, hogy rengeteg évadot tud elképzelni a TWD-nek, bár akkor még nagyon megvolt a lelkesedés.

A rajongók még úgy sem akarták otthagyni a szériát, hogy a többségük már tisztában volt a fő történésekkel, bár rengeteg helyen eltér a képregény és a sorozat. Ez olyan váltást hozhatna, hogy a széria végképp elszakadhatna a könyvektől. Hallottam olyan véleményt, hogy ez jót fog tenni az AMC zászlóshajójának, de ezt szerintem még a kijelentője sem gondolta komolyan. Bár Lincoln is azt nyilatkozta, hogy az ő távozásával válik a sorozat azzá a valamivé, amivé már a pilot leforgatásakor várta, hogy átváltozik majd, és ez baromi izgalmas. Hogy ez az AMC szájbarágása, vagy a saját véleménye, azt mindenki döntse el maga.

Itt kell még megjegyeznem amúgy, hogy a Fear The Walking Dead is bajban volt, különben miért kellett volna TWD karaktereket beletenni, aminek az ötletét már az elején elvetették a készítők. Meglátjuk mi lesz ennek a vége, de túl sok jóra nem számítunk.

Aminek örülhetünk, az az, hogy a Negan háborút legalább sikerült lezárni. Sajnos a képregény miatt ennek én már tudtam a végét, de azért okozott így is meglepetéseket. Rick és a bebörtönzött Negan még fognak találkozni egymással, valamint érkeznek az új ellenfelek, a Suttogók is. Szóval a békében és gyűjtögetésben élünk, míg meg nem halunk ismételten nem fog összejönni. A Suttogók védjegye, hogy lenyúzott, kiszárított zombi bőrt viselnek, és kizárólag hörögve, suttogva kommunikálnak, mint az igazi zombik.

Az ő vezérüket, vagyis Alfát Samantha Morton alakítja majd, tehát egy női főgonoszt üdvözölhetünk a szériában. Rick nélkül keserű lesz vele szembeszállni.

The Walking Dead legújabb évada október 7-én indul el útjára, és nálunk már az RTL Spikeon lesz látható a FOX megszűnése miatt. A kíváncsi szemek még biztosan végig kísérik ezt az évadot, aztán majd kiderül mit hoz a jövő. (Torony)

Hasonló tartalmak
Galéria - Van képünk hozzá
Színes
Tech & Tudomány
Helyi Hírek
Időjárás