promotions.hu
Sötét mód
Keresés
Menü megnyitás
Zene, Film & Kultúra
Kategória fejléc
Promotions
Megosztás
Másolás
[[video]]A Variety értesülése szerint a tízszeres Grammy –díjas énekesnő mellett Jennifer Hudson, a Gandalfot alakító Ian McKellen és James Corden is szerepel majd a filmben, amit A király beszédét és a Nyomorultak című musicalből készült filmet is jegyző Tom Hooper rendezi. A Working Title produkciójának forgatása novemberben kezdődik Nagy-Britanniában.

Eric Fellner és Tim Bevan cége, a Working Title készítette Alain Boubil és Claude-Michel Schönberg A nyomorultak című musicaljének musical változatát. Az Anne Hathaway, Russel Crowe, Hugh Jackman főszereplésével készült 2012-es film összesen három Oscart-díjat zsebelt be. Nagy valószínűséggel a Macskák is tarolni fog mind a kritikusok, mind a közönség körében.  

Amit a Macskák szereposztásáról eddig biztosan lehet tudni, hogy Jennifer Hudson alakíthatja majd szebb napokat látott öreg macskahölgyet, aki a Memory című dalt énekli. 2014-15 között például a Pussy Cat Dolls-os Nicole Scherzinger énekelte a West Enden a musicalirodalom egyik legsikeresebb dalát.

A musical a modern angol költészet jelentős alakjának, T. S. Eliotnak 1939-es Macskák könyvén alapul, ez a New York-i Broadway és a londoni West End legrégebben futó darabja. A leghíresebb színpadi előadók közül sokan a Macskákban alakított szerepükkel váltak híressé. Ott van például Elaine Paige, Wayne Sleep, Bonnie Langford, Sarah Brightman vagy Rosemarie Ford.

Idén márciusban volt 35 éve, hogy a Madách Színház műsorára tűzte Webber darabját Szirtes Tamás rendezésében, Seregi László koreográfiájával. A hét Tony-díjat nyert musical közvetlenül a londoni ősbemutató után érkezett meg Budapestre, az eltelt 35 évben több mint 1500 alkalommal volt műsoron a Macskák, amit másfél millióan láttak. (son)
Hasonló tartalmak
Galéria - Van képünk hozzá
Színes
Tech & Tudomány
Helyi Hírek
Időjárás