promotions.hu
Sötét mód
Keresés
Menü megnyitás
Most már biztos: távozik a Walking Dead főhőse
Zene, Film & Kultúra
Kategória fejléc
Promotions
Megosztás
Másolás
A San Diego-i Comic-Conon tették fel a kérdést Robert Kirkmannek, a The Walking Dead vezető producerének, hogy vajon igazak-e a pletykák, hogy Andrew Lincoln, a zombiapokalipszis idején játszódó sorozat főhősét, Rick Grimes seriff-helyettest játszó színész kiszáll a produkcióból. – Minden jel erre mutat – fogalmazott a producer.

Bár többen már eddig is készpénznek vették a színész távozását, a sorozat alkotói azonban eddig nem nyilatkoztak egyértelműen a dologról, egészen eddig. A korábbi hírek szerint Lincoln összesen hat epizódban bukkan majd fel az októberben induló kilencedik évadban, de arról még semmit sem tudni, mit történik majd a karakterével. A pletyka azután kapott szárnyra, hogy egy bennfentes forrás elárulta, a színész számára megterhelő már a zombiirtó seriff szerepe, és más dolgokban is kipróbálná magát.

– Végső soron minden róla szólt a sorozatban  – fogalmazott Robert Kirkman. – Majdnem tíz éve vagyunk együtt a produkcióban. Túl rég óta izzadt már a forgatásokon, Georgiában, túl rég óta volt távol a családjától.

Az AMC sorozatának története szerint Rick Grimes seriff-helyettes egy lövöldözés során súlyos sebet kap, kómába esik, és mire magához tér, a világ, amit megismert, amiben leélt hamrinc egynehány évet, eltűnt, helyette élőhalottaktól hemzsegő pokol várja a kórház kapuján kilépő rendőrt. Rick a családja felkutatására indul, és hosszú küzdelmek árán a túlélők vezérévé válik, neki kell irányítania a csapatot az apokalipszis utáni világban, ahol egy idővel már nem csupán a zombikkal, de az életben maradt, és lassan állattá válló emberekkel is meg kell küzdeniük.

A Robert Kirkman és Tony Moore képregénye alapján készített sorozat a második évadot követően robbantott, a kezdeti 4 milliós átlagnézettséget 15 millióra tornázták fel, ami egy kábeltévén sugárzott, korhatáros horror-produkció esetében korábban elképzelhetetlen eredménynek számított. A siker hatására az alkotók elindították a Fear The Walking Dead című spin-offot is, és több online sorozatot is életre hívtak. A Walking Dead úgy tűnt, mindent visz, az ötödik évad környékén azonban kifulladni látszott a széria, elfogytak a kreatív megoldások, és ez a nézettségen is meglátszott, az idén befejeződött nyolcadik évadot már csak 7 millióan követték, és a kritikák is egyre keményebb hangon szóltak az ellaposodó produkcióról. Így bár korábban Kirkmanék arról beszéltek, akár 20 évad is kijöhet a Walking Deadből, sokan már kongatják a vészharangot.

Lincoln kiszállása valószínűleg nem dobja majd meg a nézettséget, ráadásul nem ő az egyetlen sztár, aki távozni készül a szériából. A Maggie-t játszó Lauren Cohen már korábban sokat panaszkodott a fizetési különbségek miatt, hiszen hiába volt az egyik legfontosabb karakter, a színésznő jóval kevesebb pénzt kapott, mint férfi kollégái. Mivel nem jutottak dűlőre a csatornával, Cohen elvállalta egy másik sorozat főszerepét, így már csak néhány részben bukkan majd fel a kilencedik évadban.

A kieső főszereplőket az alkotók a Darylt alakító Norman Reedus-szal pótolnák. A hírek szerint a színész hatalmas fizetésemelést kapott, így már szinte biztosra vehető, hogy a bunkó rosszfiúból felelősségtlejes és megbízható vezetővé avanzsált Daryl lép elő fővezérré. Kérdés, hogy meddig vezetheti a csaptot, hiszen több bennfentes forrás már arról beszélt, ha a kilencedik évadot túl is éli a sorozat, a tizedik után aligha rendel új részeket az AMC. (fib)
Hasonló tartalmak
Galéria - Van képünk hozzá
Színes
Tech & Tudomány
Helyi Hírek
Időjárás