promotions.hu
Sötét mód
Keresés
Menü megnyitás
Zene, Film & Kultúra
Kategória fejléc
Promotions
Megosztás
Másolás
[[video]]A húsz perces a közeli jövőben játszódik, akkor, amikor gép és ember viszonya már szinte teljesen összefonódott, amikor már a gépesítetté válik a gondolkodás is. Ebben a 21. századi mesében két térfigyelő biztonsági őr (Rétfalvi Tamás, Szabó Irén) rájön, hogy munkahelyüket egy forradalmi mesterséges intelligencia-szoftver fenyegeti, és elhatározzák, hogy szokatlan módon, a tánc segítségével veszik fel vele a harcot. Hasonlóan Deák Kristóf Oscar-díjas Mindenki című kisfilmjéhez ez is az emberi kreativitásba vetett hitet és az összefogás erejét ünnepli.

A filmben különleges szerepet kap a mozgás, amit Nina Kov mozgásrendezővel együtt gondolkodva hoztak létre az alkotók, igénybe véve mintegy 200 önkéntes szereplő segítségét. A heteken át tartó próbák és a forgatás végül egy magyar kisfilmben még sosem látott méretű, monumentális jelenetet eredményezett.

A legjobb játék hazai premierjét még áprilisban tartották a Friss Hús fesztiválon, ahol el is nyerte a zsűri különdíját. A film ezt követően a júniusi Short Shorts fesztiválon debütált Tokióban.

A Mindenki alkotói csapatából Maly Róbert operatőr, Juristovszky Sosa jelmeztervező, Csillag Mano vágó és Péterffy Máté sound designer ezúttal is részt vettek a munkában. A film zenéjét a Benedict Cumberbatch és a Martin Freeman főszereplésével készült Sherlock zeneszerzője, a brit Rael Jones Sherlock jegyzi. 

Deák Kristóf A légy, a Mephisto és a Saul fia után tavaly februárban nyert Oscar-díjat a Mindenki című kisjátékfilmjével. Az Oscar-díj alapítása óta ez volt az első magyar jelölés a Legjobb élőszereplős rövidfilmek kategóriájában. A Mindenki című huszonöt perces film egy kislányról, Zsófiról szól, aki új iskolába kerül. A suli kórusát egy ambícióktól fűtött tanárnő (a Jászai-díjas színésznő, Szamosi Zsófia alakításában) irányítja, aki a legjobb kórust szeretné kinevelni. A gyerekek viszont csak énekelni szeretnének, és ez előbb-utóbb összeütközéshez vezet. Zsófit és új barátnőjét két gyerekszínész, Gáspárfalvi Dorka és Hais Dorottya alakítja. (son)
Hasonló tartalmak
Galéria - Van képünk hozzá
Színes
Tech & Tudomány
Helyi Hírek
Időjárás