promotions.hu
Sötét mód
Keresés
Menü megnyitás
Zene, Film & Kultúra
Kategória fejléc
Promotions
Megosztás
Másolás
[[video]]Augusztusban mutatják be a mozikban Aneesh Chaganty rendező Searching (Keresés) című filmjét, amely nem mindennapi módon meséli el egy vérfagyasztó nyomozás történetét. Bár a módszer nem teljesen új, mégis még mindig ritkaságnak számít, ha egy filmben nincs kameramozgás, ha nincs vágás, sőt, egyáltalán minden hagyományos eljárás hiányzik, csupán egy számítógép monitorját látjuk két órán keresztül, és az azon felnyíló ablakok: videók, chatek, üzenetek és honlapok segítségével rakhatjuk össze a sztorit.

Legutóbb három éve, az Unfriended című horror játszotta el ezt a trükköt. Abban a filben egy neten szörfölő természetfeletti erővel kellett megküzdenie néhány fiatalnak, és az egyre félelmetesebbé váló összecsapást a monitor dokumentálta. A sztori idén folytatást kap, egészen pontosan holnap mutatják be Amerikában az Unfriended: Dark Web-et, amely az internet sötét bugyraiba kalauzolja a nézőt. Egy fiatal fiú talál egy lapotopot, azon pedig gyanús fájlokat, amiket persze a barátaival videóchatelve megnyit. A fájlok felkavaró képsorokat rejtenek, halálra kínzott emberekről, brutális gyilkosságokról, amelyek eleinte kamunak tűnnek, ám lassan a fiatalok rádöbbennek, hogy a dolog nagyon is valódi, és már nyakig bele is keveredtek az ügybe.

Mindkét film producere a kazah-orosz Timur Bekmambetov, aki az Éjszakai őrség, a Nappali őrség és az Aabraham Lincoln, a vámpírvadász rendezőjeként vált ismertté. Bekmambetov imádja a hagyományos filmes elbeszéléssel szakító produkciókat, egyebek mellett ő volt a producere a zseniális Hardcore Harry-nek is, amelyben az egész film alatt az elpusztíthatatlan akcióhős szemszögéből láttuk az eseményeket, mint egy first person shooter videójátékban. Nem meglepő ezek után, hogy a Keresést is ő hozta tető alá.

A sztori szerint David Kim (John Cho), az apa egy reggel arra ébred, hogy a lánya, Margot (Michelle La) éjjel háromszor is hívta, sikertelenül. David nemrég vesztette el rákban elhunyt feleségét, a gyász pedig a múltba taszította a férfit, újra akar élni minden pillanatot a tragédia előtti boldogságból. Szomorúságát nem osztja meg a lányával, aki szintén magába zárja a fájdalmát. Amikor pedig Margot nem érkezik haza időben, Davidnek szembe kell néznie a legnagyob félelmével, hogy elveszítheti a lányát is. A férfi nyomozni kezd egy rendőrtiszt (Debra Messing) segítségével, és minél mélyebbre ás a lánya neten fellelhető életében, annál jobban elbizonytalanodik, ismerte-e valaha is a saját lányát. A részletekből pedig egy rémisztő történet kezd el összeállni.

A Keresés a tervek szerint az amerikai bemutató előtt egy nappal, augusztus 2-án érkezik a magyar mozikba. (fib)
Hasonló tartalmak
Galéria - Van képünk hozzá
Színes
Tech & Tudomány
Helyi Hírek
Időjárás