promotions.hu
Sötét mód
Keresés
Menü megnyitás
Zene, Film & Kultúra
Kategória fejléc
Promotions
Megosztás
Másolás
[[video]]– Korábban úr voltál, de most meg tolvajjá kell válnod, és én megmutatom neked, hogyan kell lopni – mondja Jamie Foxx Taron Egertonnak a legújabb, ősszel a mozikba kerülő Robin Hood most megjelent első hosszú előzetesében. Egerton a trailer alapján egy zöldfülű forradalmárnak tűnik, akiből a (nem a mór hadurat, hanem) Kicsi Johnt játszó Foxx hozza ki a szabadságharcost. És ebben a változatban még a Robin Hood védjegyeként ismert íj-technikára is a derék tolvaj oktatja a tejfölösszájú harcost.

A Lionsgate produkciójában készülő film számunkra a történeten, és a klasszikus, Kevin Costner-féle alkotással való összehasonlításon túl azért is érdekes lehet, mert a jelenetek egy részét Magyarországon, főként a Korda-stúdióban forgatták. Ennek kapcsán Jamie Foxx a legváratlanabb helyeken és helyzetekben bukkant fel: fürdőgatyában élvezte a januári havazást, egy budai pingpong-klubban játszott, és a Váci utcában vásárolgatott.

Volt persze, aki kevéssé élvezte a produkció jelenlétét, hiszen a hírek szerint a Mester utca környékén a stúdió kibérelt egy egész parkolót, ahol a háttérmunkákat végezhetik a stáb tagjai, ez a gyakorlatban azt jelentette, hogy éjjel-nappal (de azért inkább éjjel) mentek az áramfejlesztők, zúgtak a motorok és égtek a reflektorok, a közelben álló házak lakóinak legnagyobb örömére.

De talán az ő haragjuk is elszáll, ha végre a moziban láthatják, miért is kellett álmatlanul forgolódniuk éjszakákon át. Az új Robin Hood november 21-én érkezik az amerikai mozikba, és várhatóan akkor nálunk is bemutatják majd.

A trailer alapján ez a Robin Hood már csak nyomokban emlékeztet a Kevin Costner és Morgan Freeman főszereplésével készült A tolvajok fejedelmére, de a nyolc éve bemutatott Russel Crowe-féle verzió is távolinak tűnik. Mintha egy fantasy-t kevertek volna egy videójátékkal, és mindezt nyakon öntötték volna a Kingsman-filmek valószínűtlenül koreografált akció-orgiájával, Persze a párhuzam nem véletlen, hiszen a Robint játszó Taron Egerton éppen a Kingsman főhőseként szerzett nevet magának.

A szereposztásra amúgy sem panaszkodhatunk. Robin szerelmét, Mariont a Kémek hídjából és A sebész című sorozatból ismert Eve Hawson (nem mellesleg a U2 énekese, Bono lánya) alakítja, Will Scarletet, Robin ősi ellenségét A szürke ötven árnyalata és folytatásai sztárja, Jamie Dornan, míg a nottinghami seriffet Ben Mendelsohn. A filmet Otto Bathurst rendezte, a producerek között pedig ott találjuk Leonardo DiCapriót is. (fib)
Hasonló tartalmak
Galéria - Van képünk hozzá
Színes
Tech & Tudomány
Helyi Hírek
Időjárás