promotions.hu
Sötét mód
Keresés
Menü megnyitás
Az EFOTT is összehozott egy látogatórekordot
Zene, Film & Kultúra
Kategória fejléc
Promotions
Megosztás
Másolás
Az immáron hat naposra bővített fesztiválon július 10 és 16 között tomboltak az egyetemisták és főiskolások a Velence-Sukoró térségében. A szervezők előzőleg 125.000 résztvevőre számítottak, amiből 115.117 ember el is jött, ami rekordnak számít a fesztivál történetében.

Headlinerként szerepelt a Magyarországra először érkező Jessie J, a brit közönségkedvenc, John Newman, de itt volt Lost Frequencies, illetve a rock stílus kiemelkedő dán képviselője, a Volbeat is. Dub FX is már sokadjára tért vissza, aki imádja Magyarországot.

A közönség több mint 100 magyar fellépőt láthatott: koncertet adott például a Wellhello, a Punnany Massif, a Halott Pénz, Majka&Curtis, a Brains, a Kelemen Kabátban, az Irie Maffia, a Margaret Island, a Cloud 9+ és Szabó Balázs bandája. A rock jegyében többek között a Tankcsapdát, a Kowalsky Meg a Vegát, az Anna and the Barbiest, a Leander Killst, a Dorothyt és a Paddy and the Rats koncertjét láthatták a fesztiválozók. Először vett részt az EFOTT életében Rúzsa Magdi, aki pénteken a nagyszínpadon varázsolta el a közönséget.

Az EFOTT húsz hektáros területén mintegy kétszáz programlehetőség állt a fesztiválozók rendelkezésére, többek között turisztikai programok, mozi, társasjátékok, vitorlázás, nagykivetítős VB-nézés, bungee jumping és szabadulószoba. Az idei házigazda felsőoktatási intézmény az Eötvös Loránd Tudományegyetem (ELTE) volt.

A rendezvénynek immár negyedik éve Velence adott otthont, és a szervezők már most elmondták, hogy egyelőre kérdés, jövőre is itt lesz-e az EFOTT. Maszlavár Gábor fesztiváligazgató tájékoztatása szerint a 2019-es helyszínről és a következő házigazda intézményről jövő év elején adnak tájékoztatást. (Torony)
Hasonló tartalmak
Galéria - Van képünk hozzá
Színes
Tech & Tudomány
Helyi Hírek
Időjárás