promotions.hu
Sötét mód
Keresés
Menü megnyitás
Megjelent a Mamma Mia! második részének filmzenéje
Zene, Film & Kultúra
Kategória fejléc
Promotions
Megosztás
Másolás
Az első rész rendkívül megosztó volt, még a kritikusok körében is, de egy efféle alkotáshoz tényleg kicsit szubjektíven lehet csak hozzáállni. Én például össze se tudnám hasonlítani egy La La Landdel (Kaliforniai álom), ami fényévekkel túlszárnyalja mindenben az első Mamma Miát (valószínűleg a másodikat is). Ezért a kijelentésért biztosan sok ABBA rajongó leszedné a fejemet, de nyugtassa őket a tudat, hogy a filmet két Golden Globe-díjra jelölték, a legjobb vígjáték/musical és a legjobb vígjátéki színésznő (Meryl Streep) kategóriákban. Szóval innen is látszik, hogy a szakma valamilyen módon kettészakad, ha a Mamma Miáról van szó.

A bevételek is csábították a készítőket, hogy folytatás készüljön, mivel az 52 millióból összeállított zenés film több mint 600 milliót hozott a konyhára.

Ugyebár a 2008-ban kiadott első film az ABBA dalai és a szintén ’Mamma Mia!’ címen futó Broadway musical alapján készült. A hozzá tartozó filmzenéből csak az Egyesült Királyságban 1,5 millió példány kelt el, világszerte pedig 7,7 millió, emellett több mint 400 milliószor hallgatták meg online streaming felületeken. A film betétdalainak sikere tehát közel egy évtizede töretlen.

Az ABBA minden idők egyik legnépszerűbb popegyüttese. A négytagú svéd zenekar több mint 385 milliós albumeladással büszkélkedhet, dalaikat pedig közel 3 milliárd alkalommal streamelték. Az első Mamma Mia! film megjelenésével az együttes népszerűsége is újjáéledt, ekkor válogatáslemezük, az ”ABBA Gold” visszatért az album listák első helyére, 16 évvel a megjelenése után.

A nagysikerű film második részében olyan színészeket láthatunk viszont, mint Meryl Streep, Amanda Seyfried, Pierce Brosnan, Colin Firth, Stellan Skarsgård, Julie Walters, Dominic Cooper és Christine Baranski, de csatlakozott a stábhoz többek között Lily James és Cher is – a filmzene különlegessége pedig, hogy a dalokat is ők adják elő.

Az album producere nem más, mint az ABBA-ból jól ismert Benny Andersson, aki már az előző film soundtrackjén is közreműködött.

Szóval nem ABBA rajongó fiúk lányok, készüljetek fel rá, hogy a csajotok vagy pasitok (előbbiekből valószínűleg több lesz) el fog rángatni a filmre, és jó sokáig fog otthon szólni a hangfalakból a ”Mamma Mia! Sose hagyjuk abba” filmzenéje. A társaság felének jó bulizást, a másik felének sok kitartást. (Torony)

Hasonló tartalmak
Galéria - Van képünk hozzá
Színes
Tech & Tudomány
Helyi Hírek
Időjárás