promotions.hu
Sötét mód
Keresés
Menü megnyitás
Years & Years: íme a Palo Santo!
Zene, Film & Kultúra
Kategória fejléc
Promotions
Megosztás
Másolás
A Years & Years 2010-ben alakult, és a modern synth-pop stílust célozta meg a brit trió. Azért is mondható újszerűnek, mivel rengeteg stílust kevernek bele a műfajba. Első lemezükből, a Communion-ból több mint 1 millió példányt adtak el világszerte. Az album legsikeresebb dala a King volt, amely több ország top 10-es listáján is szerepelt, a Time magazin pedig beválogatta 2015 legjobb 10 dala közé.

A magyarországi rajongókat egyáltalán nem hanyagolják el, eddig két nagysikerű koncertet adtak: 2016-ban a Szigeten, 2017-ben pedig a VOLT fesztiválon. Idén nyáron nem, de elképzelhető, hogy hamarosan újra találkozunk velük az új album kapcsán.

A Years & Years ösztönösen nyúl vissza a brit klasszikus pop gyökereihez, a ’Palo Santo’ pedig új szintre emelheti őket a nemzetközi színtéren. A középpontban Olly Alexander áll, egy olyan frontember, akiből generációnként csak egy jut, de a lemezen közreműködött számos más előadó is, köztük Kid Harpoon és Julia Michaels.

A nagylemez mellett az együttes készített egy, szintén ’Palo Santo’ néven futó rövidfilmet is, melyben nem más, mint az Oscar-díjas Judi Dench is közreműködött mint narrátor – ez az albummal egy időben jelent meg.

Az album részben egy képzeletbeli világba való menekvés, részben szociális üzenet, melyben a Years & Years a popzenét futurizmussal vegyíti és a kultikus sci-fiken kívül olyan előadók munkásságából inspirálódik mint Prince, vagy David Bowie. A ’Palo Santo’-val a Years & Years megalkotta a tökéletes platformot arra, hogy elmeséljenek személyes történeteket identitásról, szexualitásról és mindenekelőtt arról, hogy mit jelent embernek lenni.

A közönség már 4 dalt konkrétan ismerhetett az albumról: Sanctify, Palo Santo, All For You, If You’re Over Me. A teljes albumot ide kattintva tudjuk tesztelni a Spotifyon. (Torony)

Hasonló tartalmak
Galéria - Van képünk hozzá
Színes
Tech & Tudomány
Helyi Hírek
Időjárás