promotions.hu
Sötét mód
Keresés
Menü megnyitás
Weinstein még mindig tagadja a vádakat
Zene, Film & Kultúra
Kategória fejléc
Promotions
Megosztás
Másolás
Weinsteint hétfőn megbilincselve vezették a bíró elé. A producer, akit múlt héten egy harmadik nő ellen elkövetett szexuális bűncselekménnyel is megvádolt az ügyészség, most is ártatlannak vallotta magát a New York-i bíróság előtt.

A hollywoodi szexragadozóként elhíresült Weinstein ellen korábban egy 2004-es és egy 2013-as eset miatt emeltek vádat. A manhattani főügyész a múlt hét elején azonban egy, az eddigieknél sokkal súlyosabb szexuális bűncselekménnyel vádolta meg a bukott producert. A kibővített vádirat szerint Weinstein 2006. július 10-én orális szexre kényszerített egy nőt. Ha bebizonyosodik, hogy tényleg a szexuális erőszak minősített esetéről van szó, Weinstein akár életfogytiglani szabadságvesztést is kaphat.

A manhattani kerületi ügyész, Cyrus R. Vance Jr. hétfőn a bíróságon elmondta, az ügyészség Harvey Weinsteint az egyik legsúlyosabb szexuális bűncselekménnyel vádolja, amely a New York-i büntetőtörvénykönyvben szerepel.

A bukott filmmogul, aki a megbánás legkisebb jelét sem mutatta, még mindig fenntartja, hogy az ellene szóló állítások mind hamisak, és bízik benne, hogy ez a bíróság előtt be is igazolódik. Erről a producer ügyvédje, Benjamin Brafman beszélt, aki szerint védence további vádaskodásokkal számol.

A bíró elutasította az ügyészség indítványát, hogy Weinsteint házi őrizetbe helyezzék. A filmproducer továbbra is szabadlábon védekezhet a májusban letett egymillió dolláros óvadék ellenében, bár elektronikus nyomkövetőt kell viselnie és nem hagyhatja el New York és Connecticut állam területét.

A Miramax filmstúdió és a Weinstein-vállalat 66 éves társalapítóját több mint 70 nő vádolta meg nemi erőszakkal, szexuális zaklatással 2017 októbere óta, amikor a The New York Times és a The New Yorker amerikai napilapok feltárták zaklatási ügyeit. Harvey Weinsteint még május végén tartóztatták le New Yorkban egy rendbeli nemi erőszak és egy rendbeli szexuális kényszerítés miatt.

(son)
Hasonló tartalmak
Galéria - Van képünk hozzá
Színes
Tech & Tudomány
Helyi Hírek
Időjárás