promotions.hu
Sötét mód
Keresés
Menü megnyitás
Zene, Film & Kultúra
Kategória fejléc
Promotions
Megosztás
Másolás
[[video]]Újabb élvonalbeli színész szólalt meg Kevin Spacey szexuális zaklatási ügyeivel kapcsolatban, ezúttal ráadásul közvetlen kollégája, a Forrest Gump és a Wonder Woman sztárja, Robin Wright törte meg a csendet, aki öt évadon keresztül szerepelt Spacey oldalán a Kártyavár (House of Cards) epizódjaiban.

Wright a Today című műsorban beszélt partneréről, de nem is igazán az volt a fontos, amit mondott, hanem a gesztus, hogy csaknem tíz hónapnyi hallgatás után megszólalt az ügyben. Sok újdonságot nem is árult el, annyit mondott mindössze, hogy a forgatáson kívül nem tartották a kapcsolatot, a jelenetek során, és a két felvétel közti szünetben ismerték meg egymást, így nem tudja, milyen volt valójában Spacey. „Nem ismertem meg emberként, azt tudom, hogy hihetetlen munkabírású színész.”

Azért is érdekes az időzítés, mert múlt hét végén derült ki, újabb nyomozások indultak Spacey szexuális zaklatásai miatt. A londoni rendőrség így már összesen hat esetben vizsgálódik, de további nyomozások folynak Nagy Birtanniában és Los Angelesben is. Eddig több mint 30 férfi vádolja a színészt erőszakkal, zaklatással és szexuális zaklatással.

Múlt héten Guy Pearce szólalt meg Spacey kapcsán. A Memento, A király beszéde, és a Prometheus ausztrál sztárja azt mondta, nem volt könnyű együtt forgatni a színésszel, aki elég tapizós volt. Múlt vasárnapra azonban már megbánta, hogy véleménye nyilvánosságra került, a Sydney Morning Heraldnak nyilatkozva Pearce azt mondta, sajnálja, hogy így fogalmazott egy érzékeny témában. Nyilatkozatában azonban nem vonta vissza megjegyzését.

Tavaly ősz óta A-listás színészek nem kommentálták Spacey esetét, holott a Harvey Weinstein hollywoodi producer szexuális zaklatási ügyei kapcsán kirobbant botrányban számos híresség lepleződött le, és az erőszakkal vádoltakról több nagynevű színésznő és színész nyilatkozott.

Az Amerikai szépség, a Hetedik, a Közönséges bűnözők és a Kártyavár Oscar-díjas sztárjának esete azonban eddig mintha tabunak számított volna a filmes világban. Az egymást érő gyanúsítások és nyomozások hatására azonban most megtörni látszik a jég, Pearce után Wright is megszólalt, és ahogy egyre közelebb kerülünk egy esetleges bírósági tárgyaláshoz, vélhetően újabb sztárok szólalnak majd meg, és teregetik ki a szennyest.     

Kevin Spacey viselt dolgaira tavaly novemberben derült fény. A pályája sokadik csúcsán lévő színész sötét oldalát egy fiatalabb kollégája, Anthony Rapp leplezte le, azt állítva, 14 éves volt, amikor Spacey erőszakot követett el rajta. Nyilatkozatát követően újabb és újabb egykori áldozatok léptek elő, mind erőszakkal, szexuális zaklatással vádolva a színészt. Spacey fáziskéséssel regált, először azt mondta, hogy sajnálja, de nem emlékszik az esetre, az egymást érő vádak alatt azonban megtört, ám bocsánatkérés helyett egy nagyon ügyetlen trükkel próbálta menteni magát. Bevallotta, hogy a nők mellett egész életében vonzódott a férfiakhoz is, és onnantól melegként kívánja élni az életét. Védekezését rengetegen bírálták, melegek jogaiért küzdő szervezetek szerint Spacey nem csupán magának, de a teljes homoszexuális közösségnek is ártott ostoba coming outjával. A színész a nyilatkozatát követően eltűnt a nyilvánosság elől.

Megmaradt nyomait pedig Hollywood tüntette el: a készülő produkcióit leállították, a felvett jelenteit törölték, és minden jövőbeli szerepétől megfosztották. Ennek ellenére előállhat az a bizarr szituáció, hogy a színész épp akkor bukkan fel a mozikban újra, amikor vádat emelnek ellene.

A Billionaire Boys Club című film készítői ugyanis nem kívántak megszabadulni főszereplőjüktől: hangsúlyozták, a filmet még 2016-ban, jóval a botrány kipattanása előtt forgatták, így Spacey mindenképpen marad. Az alkotás augusztus 17-én kerül az amerikai mozikba, addigra pedig akár a színész ellen indított nyomozások is lezárulhatnak, ha vádemelés születik, akkor a Billionaire Boys Club jókora hátszelet kap majd a bíróságtól. Bár vélhetően kevés mozi él majd a lehetőséggel, hogy egy szexuális erőszak miatt bíróság elé citált gyanúsított filmjét vetítse.

(fib)
Hasonló tartalmak
Galéria - Van képünk hozzá
Színes
Tech & Tudomány
Helyi Hírek
Időjárás