promotions.hu
Sötét mód
Keresés
Menü megnyitás
Indul a Rockmaraton: egy hét minőségi darálás
Zene, Film & Kultúra
Kategória fejléc
Promotions
Megosztás
Másolás
A Rockmaraton ugyanis nem árul zsákbamacskát, a neve is, a szlogenje is tökéletesen bemutatja, hogy mit is várhatunk tőle: egy hétnyi pokoli hangerőn szóló, zúgó, búgó és gerjedő gitármennyországot.

A fesztivál felhozatala amúgy olyan erős, hogy válogatni vagyunk kénytelenek a július 9-étől 14-éig a Szalki-szigeten fellépő sztárbandák közül is, hogy egy top 10-et összerakjunk. Ez persze nem panaszkodás akar lenni, édes teher ez.

Overkill

Az igazi kékgalléros power/thrash veterán Overkilltől direkt választottunk kései darabot. A metáltörténelem legbecsületesebb ötösfogata (most komolyan: melyik idősödő frontember vallaná be, hogy azért szalad hátra a koncertjein, hogy szívjon egy kis oxigént, hogy bírja a tempót?) ugyanis, így ráncos képpel is ugyanolyan intenzív és változatos kartácsokkal szórakoztatja közönségét, mint régen, a nyolcvanas években.



Cannibal Corpse

A tekergő riffekből összetákolt death metál intézményesült zenekara a Cannibal Corpse, akiket két dolog miatt szoktak ismerni még a műfajt sem ismerők is. Az egyik, hogy a zenekar emblematikus, Németországban sokáig valamiért betiltott dala még az Ace Venturában is felbukkant, és Jim Carrey táncolt is rá. A másik pedig az, hogy ha brutális gyilkosságokról és kínzásokról szóló számaik címét és szövegét lefordítanák, akkor komoly fejtörést okoznának még a Zsaru magazinnak is. Egyiket-másikat valószínűleg még ők sem hoznák le.


G.B.H.

Sodró tempó, fekete bőr, apokaliptikus víziók, kőkemény társadalomkritika az élet sötét oldaláról, vagy ha úgy tetszik a csatorna mélyéről. Ez a punk, ezt képviseli a G.B.H. megalakulása óta, és ezzel a szokásával nem állt le a mai napig.


Toy Dolls

Fülig érő vigyor, vicces szöveg, vidám dallamok: ez is a punk, csak ezúttal a Toy Dolls tolmácsolásában. Legalább olyan régóta csinálják és legalább olyan hitelesen és jól, mint a G.B.H.


Madball

Amiről sok gengszterrapper beszél a számaiban, azt a Madball zenekar tagjai, különösen a rács mögötti világot is megismerő frontember számára, a leghétköznapibb valóság. Egyenes és kőkemény dalok a New York-i utcákról, az ott uralkodó viszonyokról, kialakult barátságokról, felmondott szövetségekről.


Sick Of It All


New York egy másik bandája, akik erre a dalukra kitaláltak valamit, amit már annyi más zenekar átvett tőlük. Ez a koncertekről ismert wall of death című játék, amikor is a kettéválasztott tömeg összeszalad, amint beindul a Scratch The Surface. Valahogy így:


Crowbar

Nincs ilyen hivatalos rekord, de talán kijelenthető: a Crowbar a világ legrondább emberei által összehozott zenekar. Világfájdalmukat préselik olvadt ólom módjára hömpölygő zenéjükbe, amihez elképzelni sem lehetne jobb környezetet, mint egy nyári éjszaka a Duna partján.


Iced Earth

Volt egy időszak, amikor a rockerek azért nézték a televíziót, mert rockműsorok voltak benne, és SMS-szavazásban lehetett klipeket kérni. (Hihetetlen, mi?) Na, akkor ennek a dalnak a klipje olyan gyakran ment le, hogy az is megszerette ez a vállaltan az Iron Maidenből építkező floridai metálbandát, aki amúgy sikítófrászt kapott a galopptémáktól, az ikertémáktól és a sikolyoktól.


Tiamat

A sötét zenét szinte minden lehetséges oldalról bemutató Tiamat most szerencsénkre épp azzal a két lemezével turnézik – Clouds és Wildhoney –, amit a csapat rajongótábora talán a legjobban kedvel. Igazi exkluzív csemege, misztikus hangulattal.


Asphyx

Kevés olyan metálbanda rohangál a világon, amelyik eltudja érni azt, hogy a hallgató azon gondolkodjon, hogy milyen is lehet a megzenésített szőnyegbombázás? A holland Asphyx ilyen, a négyes muzsikája kapcsán még esetleg a következő képek ugorhatnak be: betonkeverőben fortyogó láva, esetleg sártenger felé közelítő tornádó.


(Tompos Ádám)
Hasonló tartalmak
Galéria - Van képünk hozzá
Színes
Tech & Tudomány
Helyi Hírek
Időjárás