promotions.hu
Sötét mód
Keresés
Menü megnyitás
Újabb kisfilmünk tart a világsiker felé
Zene, Film & Kultúra
Kategória fejléc
Promotions
Megosztás
Másolás
„Ez egy ragyogóan elkészített rövid film bámulatos minőségben. Minden csodálatosan együtt áll. A színészi játék finom és egyszerű amikor kell, máskor merész és erős. A film üzenetét rendkívüli erővel és ügyességgel ábrázolták” – hangzott el a kritika a legutóbbi New York Film Awards értékelőjén, ahol a film főhősét, a kislány Danát játszó Bercovici Emma is hozott el díjat. A rendkívül tehetséges ifjú színésznő az eddigi 21 díjból 5-öt szerzett a filmnek kiváló játékával. Rajta kívül a film szereplői még Thuroczy Szabolcs, Richard Pepple, Szamosi Zsófia és Szabó Simon.

A Saul fia után nem nagyon akartuk elhinni, hogy jöhet egy újabb Oscar-díj, és azt pont rövidfilmért kapjuk majd. Hát, pedig a Deák Kristóf rendezésében készült Mindenki megcsinálta, és rámutatott, hogy ha van egy nagyon jó sztorid, akkor megéri rövidfilmmel foglalkozni.

„A film a szeretetről szól, a szülői szeretet valódi természetéről és feltárja, mi történik, amikor nyitottan fordulunk a gyermekeinkhez, akik oly sokat tanítanak nekünk  a világról, amit sokkal tisztábban látnak, mint a felnőttek” – meséli a filmről Banner Szűcs Loránd rendező-forgatókönyvíó.

A történetet Loránd Los Angelesben írta. Miközben maga a film egyetemes érzésekről, vívódásokról, útkeresésekről, sorsfordító végleges döntésekről szól, jól érezhető benne az éppen elnökválasztás utáni Amerika lenyomata.

A nyolc éves Dana édesanyja kórházban fekszik, édesapja éjszakai műszakban dolgozik. A történet úgy indul, hogy egy este nem találnak szabad babysittert, így nincs más lehetőség, az apának a lányával együtt kell munkába mennie. De a férfinak különleges foglalkozása van: hivatásos katona egy olyan határőr egységnél, mely az illegális határátlépők elfogását végzi. Aznap éjszakára – lévén ez biztonságosabb hely a lányának, mint a határvonalon - az apa belső szolgálatra kéri magát a tábor családi körletébe.  Itt egyetlen feladatuk van, a kitoloncolásra váró embereknek készítenek szendvicseket. A harcedzett férfi a gyermekével együtt próbálja megoldani ezt a nem túl bonyolult, de számukra teljesen ismeretlen feladatot, különös, sorsszerű véletlenek sorozata vezet oda, hogy ez az este örökre megváltoztatja mindkettőjük életét.

Banner nem kezdő a szakmában, már 17 éves korában elkezdett a MAFILM-nél dolgozni, ahol 15 éven át vett rész különböző produkciókban, mások mellett olyan híres hazai és nemzetközi rendezők mellett, mint Bacsó Péter, Szabó István, Marco Ferreri vagy Philip de Broca.

Később megalapította a Banner Casting ügynökséget, és ma már az egyik legfoglalkoztatottabb hazai casting director. Nem rég fejezett be egy kanadai CBS sorozatot, és ő csinálta Krysztof Zanussi Éter című filmjét, melynek egyik főszereplőjét. László Zsoltot ő találta meg a világhírű filmes ikonnak, de Till Attila Tiszta Szívvel filmjét is ő jegyzi, mint casting director. Mindemellett olyan nagynevű cégek világkampányain dolgozik, mint a Nintendo, DC Comics, Mercedes Benz, Taco Bell. Jelenleg egy bécsben forgató Netflix sorozatban is tevékenykedik, szóval elmondhatjuk, valóban közel van a tűzhöz.

Most önálló alkotóként is bizonyítja tehetségét, és meglátjuk a Sandwich meddig fog eljutni az úton, de van egy olyan megérzésünk, hogy ez még csak a kezdet, és Banner Szűcs Loránd is óriásit fog előre ugrani friss rendező és forgatókönyvíróként. (Torony)
Hasonló tartalmak
Galéria - Van képünk hozzá
Színes
Tech & Tudomány
Helyi Hírek
Időjárás