promotions.hu
Sötét mód
Keresés
Menü megnyitás
Már két hét sincs hátra a Campusig
Zene, Film & Kultúra
Kategória fejléc
Promotions
Megosztás
Másolás
Amióta a keleti régió legnagyobb fesztiválja, a Hegyalja befuccsolt, azóta gyakorlatilag zöld utat kapott a Campus, hogy fölfejlessze magát a legnagyobbak közé. Szó volt anno helyszínváltozásról, nagyobb területről, de a törzsközönség valamiért nem akarja, hogy otthagyják a Nagyerdőt. Barcsa Lajos, Debrecen alpolgármestere meg is jegyezte, hogy a több mint százezer látogatót vonzó Campus Fesztivál a virágkarnevál mellett immár a város egyik legkiemelkedőbb kulturális rendezvénye.

A helyszínt amúgy mi tavaly is kicsit túlzsúfoltnak éreztük, de hozzá lehetett szokni. Idén 19 programhelyszínen 255 zenei előadó, ezer zenész és mintegy 200 egyéb program és attrakció várja a látogatókat négy nap alatt, szóval ez nem fog változni.

A számtalan program mellett persze a zenei felhozatal mozgatja a tömegeket: érkezik az amerikai hiphop/R&B énekes, dalszerző, producer Akon, a hardcore-t játszó, szintén amerikai Ignite, a marokkói-holland DJ-producer R3hab, és a drum and bass műfaj egyik legismertebb formációja, a Sigma is.


Frissen, vagy úgymond nem rég csatlakozott a fellépők sorához a Scooter, akik a 25 éves turnéjukkal érkeznek hozzánk, de jön a holland My Baby is, akik különleges indie bluest és countryt játszanak.


A külföldi sztárvendégek mellett kiemelt jubileumi műsorral készül Ákos, a Tankcsapda és Lovasi András, fellép Majka & Curtis, a Punnany Massif, Kowalsky meg a Vega, Szabó Balázs Bandája, az Akkezdet Phiai és a Brains is. A zenei sokszínűség jegyében a népzene, a világzene és a klasszikus zene képviselői is nagy hangsúlyt kapnak, és újdonságként minden nap autentikus cigányzenekar is húzza majd a talpalávalót a nóta-karaoke sátorban. A sokszínű kulturális kínálatot irodalmi, tánc-, komolyzenei és képzőművészeti programok is gazdagítják.


Miklósvölgyi Péter fesztiváligazgató elmondta, hogy a Campus Fesztivál szervezői az idén új célt fogalmaznak meg a rendezvény rendkívül népszerű nyitófogadása kapcsán. Szeretnék, ha közös összefogással a fogyatékkal élő vagy hátrányos helyzetű gyerekek is esélyt kapnának a felhőtlen szórakozásra és életre szóló élmények megélésére a Dreamnight - Álmodj velünk elnevezésű, világszerte nagy hagyományokkal rendelkező jótékonysági kezdeményezés keretében, amelyet idén szeptemberben rendeznének meg 300-500 gyerek részvételével a nagyerdei állatkertben és vidámparkban. A gyerekek programját minimum tízezer forint befizetésével támogathatják a nyitófogadás vendégei. (Torony)
Hasonló tartalmak
Galéria - Van képünk hozzá
Színes
Tech & Tudomány
Helyi Hírek
Időjárás