promotions.hu
Sötét mód
Keresés
Menü megnyitás
Érkezik Jain legújabb albuma
Zene, Film & Kultúra
Kategória fejléc
Promotions
Megosztás
Másolás
Jeanne Galice, művésznevén Jain még 2015 novemberében adta ki debütáló albumát a Zanakát, ami azonnal fel is helyezte őt a zenei térképre. A magyar közönség is találkozhatott vele, ugyanis a Sziget 2016-ban már kiemelt fellépőként kezelte. A cukibbnál is cukibb Jeanne egyedül is be tudta tölteni a teret, bár tegyük hozzá, hogy még nem a Nagyszínpadon kellett bizonyítania.

A második album a Souldier pontosan augusztus 24-én érkezik. A lemez produceri munkálatait az énekesnő Maxim Nuccival közösen végezte, aki már az első korongnál is rengeteget segített.

Eddig két dalt kaptunk a Souldierről: az Alright egy már megszokott frappáns, költői és játékos videót kapott, melyet Barcelonában forgattak, a Star pedig egy dalszövegvideó kíséretében jelent meg.


Jain nem csak a zenéjével, hanem a videóival is varázsol, amit Greg & Lio nevezetű rendező duó szokott készíteni. Az énekesnő első, nagysikerű videó-trilógiáját (Come, Makeba, Dynabeat) is ők álmodták meg. A Makeba-t számos díj mellett Grammy-díjra is jelölték Az év legjobb videója kategóriában, bár nekem személyesen a Come filmje jön be igazán.

Jain édesapjának olyan munkája volt, ahol gyakorlatilag körbe kellett járnia a Földet, így az énekesnő kiskorában mindig vele tartott. Örömteli, napfényes, ritmusos hangzása évek óta érlelődött, begyűjtve a különböző országok és zenei műfajok hatásait –  arab és afrikai ritmusokat, elektronikus zenei, reggae, soul és hip-hop impulzusokat. Ezeket az új albumon is viszont fogjuk hallani.

Jain teljesen kitárulkozott, és nagyon sokat mesélt a következő lemezéről: „A Souldier egy olyan album, ami útközben íródott, miközben különféle országokon és inspirációkon haladtam keresztül. Olyan gyorsan meg akartam jelentetni, amilyen gyorsan csak lehet, hogy a lehető legjobban hasonlítson hozzám.

A Zanaka-n leginkább a tinédzser éveimet és a kongói rumbát emeltem ki, ezúttal viszont szerettem volna egy kicsit többet megmutatni magamból. A cél az volt, hogy kibővítsem a hatások tárházát, a gyerekkoromból származókat és a jelenlegieket egyaránt bevetve.

Nagy rajongója vagyok a Kendrick Lamar-féle flownak, Titu Puente lágyságának, Fairuz eleganciájának és Bob Marley melódiáinak, és azok mellett a zenék mellett, amiket nagyon szeretek, szerettem volna megtalálni a sajátomat is. Így született meg a Souldier, a kombinációja annak, amit szeretek, és a vágynak, hogy időtlen és kortárs témákról beszélhessek.

Nagyon szerencsésnek mondhatom magam, amiért egy hihetetlen, nagy zenei tudással rendelkező, zeneimádókból álló csapattal dolgozhattam együtt – például a menedzseremmel és a nagyszerű zenész és előadó Maxim Nucci-val” – merült bele az énekesnő legújabb anyagának bemutatásába.

Az énekesnő európai körútja november 26-án startol Manchesterből, majd Londonon, Amszterdamon, Kölnön és Milánón keresztül egészen Barcelonáig vezet. Sajnos hozzánk most nem jön, de ne vegyünk rá mérget, hogy nem találkozunk vele valamikor jövőre, vagy azután. Augusztus végén pedig érkezik a  Souldier!(Torony)

Tracklist:

On My Way
Flash (Pointe-Noire)
Alright
Oh Man
Inspecta
Dream
Star
Feel It
Abu Dhabi
Souldier
Hasonló tartalmak
Galéria - Van képünk hozzá
Színes
Tech & Tudomány
Helyi Hírek
Időjárás