promotions.hu
Sötét mód
Keresés
Menü megnyitás
Zene, Film & Kultúra
Kategória fejléc
Promotions
Megosztás
Másolás
[[video]]Kevin Spacey és Guy Pearce a Szigorúan bizalmas (L.A. Confidental) forgatásán dolgoztak együtt. A közös munkáról eddig nem sok szó esett, Pearce, a Memento, A király beszéde és a Prometheus sztárja azonban a napokban egy ausztrál talkshowban nyíltan beszélt a színész viselkedéséről.

„Nehéz mit mondanom Kevinről a jelen helyzetben – fogalmazott Pearce. – Ő egy csodálatos színész, egy kívételes színész. Mégis... nekem elég nehéz volt vele. Kevin egy ragadós figura, aki szereti megérinteni, tapogatni az embert, még ha az egyáltalán nem is vágyik erre. De szerencsére én 29 éves voltam, nem 14.”

Utóbbi megjegyzésével Pearce az Oscar-díjas Kevin Spacey körüli botrányokat kirobbantó Anthony Rapp színészre utalt, aki tavaly ősszel vallotta be, hogy 14 éves volt, amikor Spacey zaklatta, és erőszakot követett el rajta. Amint az eset nyilvánosságra került, egymás után álltak elő az egykori áldozatok, azt állítva, hogy a színész őket is zaklatta, többüket meg is erőszakolta.

Köztük volt Ari Behn norvég író, aki exfelesége révén korábban a királyi család tagja volt, Tony Monatana filmes, és Richard Dreyfuss Oscar-díjas színész fia, Harry is, de Spacey egyik legismertebb szerepe a Kártyavár (House of Cards) nyolc stábtagja is erőszakkal vádolta a színészt. Mellettük több neve elhalgatását kérő férfi is jelentkezett, akik állították, hogy nagyon fiatalok voltak még, amikor Spacey megpróbálta elcsábítani őket, és ha ez nem sikerült, erőszakhoz folyamodott.

Spacey nem cáfolta a vádakat, Rapptől elnézést kért, bár hangsúlyozta, hogy nem emlékszik az esetre. Amikor azonban egymás után álltak elő egykori áldozatai, taktikát váltott, és a Harvey Weinstein nevéhez köthető szexuális zaklatási botrány egyik legszánalmasabb közleményével igyekezett menteni magát.

Tudatta a világgal, hogy tisztában van az állapotával, és hogy segítségre szorul, de büszkén bevallotta, hogy bár nőkkel is volt korábban kapcsolata, őt elsősorban a férfiak érdeklik, és attól kezdve melegként éli tovább az életét. Nyilatkozatát számos kritika érte, a melegjogi aktivisták borzasztóan károsnak ítélték Spacey védekezését, többek szerint mentegetőzésével sokkal nehezebb helyzetbe sodorta magát. Erre valószínűleg ő maga is rájött, hiszen a közlemény kiadását követően gyorsan eltűnt a nyilvánosság elől.

És nem csak onnan. Hollywood minden nyomát igyekezett eltüntetni. Az ügynöksége megszakította vele a kapcsolatot, azonnali hatállyal felfüggesztették a Kártyavár forgatását, és a bemutató előtt álló A világ összes pénze című filmből kivették Spacey minden jelenetét, amelyeket aztán Christopher Plummerrel forgattak újra (aki alakításáért Oscar-díjra jelöltek).

Idén augusztusban mindezek ellenére a színész mégis felbukkan a Billionaire Boys Club című filmben, amely még 2016-ban készült, és az alkotóknak eszük ágában sem volt kiradírozni az egyik főszereplőt.

A színészt ért vádak nyomán több feljelentés is született, jelenleg a londoni és a Los Angeles-i hatóságok is nyomoznak Spacey zaklatásai ügyében. Több tucat egykori áldozat állt ki szexuális erőszakkal vádolva a színészt, ám Guy Pearce előtt egyetlen nagy nevű kollégája sem hozta szóba Spacey-t. Az ausztrál színész azonban most egyértelművé tette: a vádak valószínűleg valóban nem légből kapottak.

(fib)
Hasonló tartalmak
Galéria - Van képünk hozzá
Színes
Tech & Tudomány
Helyi Hírek
Időjárás