promotions.hu
Sötét mód
Keresés
Menü megnyitás
Újabb rappert lőttek le a nyílt utcán, Drake is gyászol
Borítókép:  nme.com
Zene, Film & Kultúra
Kategória fejléc
Promotions
Megosztás
Másolás
Szombat este Toronto egyik legforgalmasabb belvárosi sugárútján, a Queen St. Westen tört ki lövöldözés egy éjszakai bár előtt. A szemtanúk szerint az elkövetők egy fekete SUV-ből nyitottak tüzet, majd elmenekültek. Lövéseik nyomán hárman sérültek meg, közülük ketten a kótházba szállítás után elhunytak, egy nő súlyos sérülésekkel ugyan, de megúszta a támadást.

A közösségi médiában hamar elterjedt a híre, hogy az egyik halálos áldozat a 28 éves Ernest Modekwe, vagyis Koba Prime, helyi zenész, a másikuk pedig nem más mint a 21 éves Jahvante Smart, művésznevén Smoke Dawg kanadai producer, dalszerző, rapper, aki Drake közreműködő partnereként vált híressé. Később a rendőrség is megerősítette az elhunytak személyazonosságát.

„Jahvante rengeteg ember lelkét megérintette az egész világon – fogalmazott Smoke Dawg menedszere. – Egy fiatal volt Regent Parkból, aki ki tudott törni a szegénységből, és tiszteletreméltó felnőtté vált, aki gondját viselte a családjának. Mindenkinek segíteni próbált a környezetében, és mindenkihez volt egy jó szava.”

Smoke Dawg 2015-ben jelentette meg első albumát, két évvel később együtt turnézott napjaink egyik leghíresebb kanadai előadójával, Drake-kel. Az ismerősei szerint a fiatal rapper éppen új albumon dolgozott.

Hétfőn családtagok és rajongók töltötték meg Toronto belvárosát, hogy közösen emlékezzenek a meggyilkolt rapperre. Drake a Twitterén gyászolta meg fiatal barátját.

Mindeközben a kanadai nagyváros polgármestere bejelentette, szigorúbb fegyvertartási szabályozásra van szükség, mert nagyon elszaporodtak a lövöldözések. Idén a két zenész halálával már 50-re nőtt a fegyveres erőszakban elhunytak száma Torontóban, ami e területen már-már az amerikai metropoliszokhoz teszi hasonlóvá a máskülönben a világ egyik legbiztonságosabbnak tartott városát.

(fib)
Hasonló tartalmak
Galéria - Van képünk hozzá
Színes
Tech & Tudomány
Helyi Hírek
Időjárás