promotions.hu
Sötét mód
Keresés
Menü megnyitás
Közeledik a Better Call Saul negyedik évada
Zene, Film & Kultúra
Kategória fejléc
Promotions
Megosztás
Másolás
Vince Gilligannek határozott elképzelése volt, amikor spin-offot akart a Breaking Badnek. Tudta, hogy az egyik legvirgoncabb karaktert, Saul Goodmant akarja elővenni, és az ő felemelkedését /mélybezuhanását/ szeretné sorozatba önteni. Amennyiben a világ egyik, ha nem legjobb sorozatához készítesz előzményt, akkor igen csak fel kell kötni a gatyát, főleg amikor egy olyan szereplőt kísérünk el a kezdetektől, akihez többnyire humoros jelenetek kapcsolódtak a Breaking Badben. A széria rajongói persze tudják, hogy ezt nem úgy kell elképzelni, hogy Saul végigbaromkodta a jeleneteket, inkább önmaga paródiája volt. A mostani plakát tökéletesen visszaadja ezt, mivel a bohókás ügyvéd álarc mögött egy megtört ember van.

bettercallsaul4p
Végül Vince nem hibázott, sikerült erős drámát vinni a kedvenc tévés ügyvédünk életútjába, mert érdekes sztori, hogyan lett Jimmy McGillből Saul Goodman. Bár többnyire valóban visítozik az ember, amikor feltűnik egy friss Breaking Bad karakter, de Jimmy sorscsapásai fent tudják tartani kellően az érdeklődést, hogy ezek a momentumok csak habok legyenek a tortán.
 
A sorozat lassan indult, de gyönyörűen építkezett évadról évadra. A harmadik már feszegette a határokat, és a negyedik szerintünk erősen át is fogja lépni azt a bizonyos vonalat, főleg azért, mert a készítők ezt sem akarják a végtelenségig húzni. A fanok valószínűleg azt várják a legjobban, hogy Gus Fring hogyan építkezik majd, de lesz itt még rengeteg szál, amire érdemes odafigyelni.

A Better Call Saul szándékosan lett lassú, és ha nem morzsolódtunk le közben, akkor olyan élményeket kaptunk, amiket tényleg csak a Breaking Bad nosztalgia vasútján lehet átélni. Amikor pedig Jimmy végképp Saul üzemmódba vált, az valami olyasmi lesz, mint amikor Darth Vader fejére rákerül a sisak.

Hogy hány évad lesz, az még a jövő zenéje, de sanszos, hogy Gilligan fejében már ugyanúgy megvan a zárás, mint a Breaking Bad esetében. A nézettség meglehetősen jó, mivel a rajongók többsége nem volt hajlandó otthagyni a szériát, a kezdeti lomha tempó ellenére sem. A kitartó emberek valószínűleg már úgy várják a negyedik évadot, mint a messiást.

Miről szól még a legtöbb kérdés a fórumokon? Na, vajon? „Walter White vagy Jesse Pinkman karaktere feltűnik a sorozatban?” Annyi biztos, hogy ha szabadideje van, Bryan Cranston szokta látogatni a forgatást, és hülyülget, valamint nosztalgiázik a színésztársaival, de őt tartanám a legkizártabbnak, hogy feltűnjön a Better Call Saulban. Aaron Pault már jobban el tudnám képzelni valami cameoszerepben. Annyi biztos, hogy a főszereplők már megtették az anyasorozatban, amit a sztori elvárt tőlük, így a készítők még pár jelenetre sem kacérkodnak azzal, hogy előhúzzák őket. Az már érdekesebb helyzet, hogy a jelenben ki tűnhet majd fel, akár főkarakterként is, mivel a fekete-fehér részek a Better Call Saulban a Breaking Bad történései után játszódnak.

Az okfejtések helyett most már hagyatkozzunk a tényekre: augusztus 6-ától folytatódnak a kedvenc simlis ügyvédünk kalandjai. Ne feledjük, ha már égig ér a fekália: Better Call Saul! (Torony)

Hasonló tartalmak
Galéria - Van képünk hozzá
Színes
Tech & Tudomány
Helyi Hírek
Időjárás