promotions.hu
Sötét mód
Keresés
Menü megnyitás
Veszprémbe látogat a soul koronázatlan királynője
Zene, Film & Kultúra
Kategória fejléc
Promotions
Megosztás
Másolás
Joss Stone mindössze tizenhat évesen robbant be a köztudatba, a The Soul Sessions című albumával, amely két millió példányban ment el világszerte, rögtön a legsikeresebb brit énekesnő közé tornászta fel magát. Eddigi karrierje során olyan legendákkal zenélt együtt, mint Blondie, James Brown, Mick Jagger, Robbie Williams, Rod Stewart. Lehengerlő stílusát már pár éve megismerhette a magyar közönség, de a Grammy-díjas énekes-dalszerző most végre visszatér és július 14-én a VeszprémFest közönségét veszi le majd a lábáról.

Érkezik Bob Marley legidősebb fia, Ziggy Marley is a fesztiválra. A nyolcszoros Grammy-díjas előadó olyan slágereket jegyez, mint a Look Who’s Dancing, a Tomorrow People és a Conscious Party. Sokrétű egyéniség, aki gyermeklemezt, képregény-kötet és írt, de övé a GMO-mentes termékeket gyártó Ziggy Marley Organics vállalat. A javíthatatlan békeharcos július 11-én biztos elénekli a Circle of Peace című himnuszát is.

Másnap, a fiatal skót énekes-dalszerző, a 2007-es This Is the Life című albumával befutott Amy Macdonald lép fel.

Majd rögtön őt követi a panamai származású, az Egyesült Államokban élő folk-soul-pop előadó, Aloe Blacc, aki a nemrég tragikus hirtelenséggel elhunyt Avicii-vel közös slágerével, a Wake Me Up-pal robbant be a köztudatba. Harmadik szólóalbuma, a Lift Your Spirit, a folk-, a soul- és a pop műfajának izgalmas ötvözete, amelyet a legjobb R&B album kategóriában Grammy-díjra is jelöltek. 

A komolyabb műfaj rajongói is örülhetnek, hisz visszatér a fesztiválra az opera. José Cura, Miklósa Erika, Ramón Vargas és Rost Andrea már mindannyian felléptek a királynék városában megrendezett Veszprémfesten, de együtt most először lépnek színpadra. Az ezeréves Veszprémi Vár tövében lévő História Kertben július 13-án Mozart, Puccini, Verdi, Donizetti, Bernstein műveinek népszerű áriáiból válogatnak a műfaj legnagyobb hazai és külföldi képviselői. 

Költőibb, bensőségesebb élményt ígér Lajkó Félix hegedűvirtuóz „koncert-trilógiája” is. A vajdasági művész július 11-től 13-ig a Jezsuita Templomkertben közös koncertet ad a lengyel Volosi együttessel, Jojo Mayer amerikai dobvirtuózzal, szólóimprovizációival pedig egy különleges világba kalauzol.

Idén sem marad el a Rozé, Rizling és Jazz Napok, ami a tavalyi évhez hasonlóan kibővített területen jelentkezik az Óváros téren, ahol július 6-15. között naponta három ingyenes jazzkoncert mellett a balatoni régió borait lehet kóstolni.

(son)
Hasonló tartalmak
Galéria - Van képünk hozzá
Színes
Tech & Tudomány
Helyi Hírek
Időjárás