promotions.hu
Sötét mód
Keresés
Menü megnyitás
Zene, Film & Kultúra
Kategória fejléc
Promotions
Megosztás
Másolás
[[video]]Miután a Lucasfilmnél úgy döntöttek, parkolópályára teszik a Csillagok háborúja franchise előkészületben lévő filmjeit (de csak a melléktörténeteket, a klasszikus szál folytatódik), felszabadult energiáikat egy másik legendás szériájukra fordítják: elindul az Indiana Jones 5. részének gyártása. A stúdió a Han Solo fiatalkorát bemutató, de mélyen a várakozások alatt teljesítő Solo: Egy Star Wars-történet írójára, Jonathan Kasdanra bízta az Indy 5 munkacímen futó mű forgatókönyvét, a filmet természetesen Steven Spielberg rendezi majd.

Kérdés, hogy mikor. Csütörtök este a Collider belső forrásokra hivatkozva arról írt, az ötödik Indiana Jones forgatása jövő tavasszal indul, és 2020 júliusában kerülhet a mozikba, néhány órával később azonban a Variety már arról számolt be, hogy a projektet elhalasztották, így egy éven belül biztosan nem fognak hozzá. A késlekedés oka, hogy a vezető kreatív szakemberek nem elégedettek a forgatókönyvvel. A hírek szerint a csúszás sem a rendezőt, sem a főszereplő Harrison Fordot nem tántorította el.

Az Indy 5 2016-ban indult, a stúdió akkor bízta meg David Koeppet a forgatókönyv megírásával. Két év alatt azonban a Jurassic Park, a Mission:Impossible, az Angyalok és démonok, a Pókember, és Indiana-sorozat negyedik részének írója azonban nem tudott olyan történetet alkotni, amely elnyerte volna a producerek tetszését, így lecserélték – a Han Solo-filmmel nagyot bukó – Kasdanre.

Úgy tűnik azonban, nagyobb a probléma a forgatókönyvvel, mint korábban gondolták, hiszen legalább még egy év kell hozzá, hogy gatyába rázzák a történetet. Spielberg addig visszatérhet régóta tervezett projektjéhez, hogy újra filmre vigye a legendás musicalt, a West Side Story-t.

Az első Indiana-film, Az elveszett frigyláda fosztogatói 1981-ben került a mozikba, három év múlva követte az Indiana Jones és a végzet tempolma, 1989-ben pedig az Indiana Jones és az utolsó kereszteslovag. Tíz évvel ezelőtt érkezett a negyedik rész, az Indiana Jones és a kristálykoponya királysága, amely alaposan megosztotta a rajongókat és a kritikusokat egyaránt. Sokan a karakter elárulásával vádolták George Lucast és Steven Spielberget. A legmesszebbre talán a South Park alkotói merészkedtek: a kultikus sorozat egyik epizódjában a producer és a rendező újra és újra erőszakot követnek el szegény Indiana Jones-on.

Ám a széria kultikus státuszát még a negyedik filmet kísérő felháborodás sem tehette semmissé, arról nem is beszélve, hogy a négy Indy-film összesen több mint 2 milliárd dollárt fialt Lucaséknak, így nem meglepő az ötödik rész terve. A megvalósulásra azonban még éveket kell várnunk.

(fib)
Hasonló tartalmak
Galéria - Van képünk hozzá
Színes
Tech & Tudomány
Helyi Hírek
Időjárás