Keresés

Elérhetőségek

Központi e-mail cím
info [kukac] promotions.hu

Szerkesztőségi e-mail cím
szerk [kukac] promotions.hu

Ügyvezető
maxi@promotions.hu

Programok beküldése
programok@promotions.hu

Liza, a rókatündér most sorozatgyilkosokra vadászik

Liza, a rókatündér most sorozatgyilkosokra vadászik

Zene, Film & Kultúra

Liza, a rókatündér most sorozatgyilkosokra vadászik

Zene, Film & Kultúra

Promotions 18:20
November elsején érkezik a hazai mozikba a Liza, a rókatüdér alkotójának új filmje, de az előzetes már most kijött. Ez alapján pedig elég egyértelmű, egy újabb magyar sikerfilm született.

A skandináv stílusú pszicho-thrillerként aposztrofált filmben Balsai Móni egy pánikbeteg rendőrt (Éva) alakít, aki üldözőbe vesz egy könyörtelen sorozatgyilkost. Éva ott is észreveszi a bűnt, ahol minden más zsaru legfeljebb balesetet sejt.

Neki tűnik fel az is, hogy a Budapesten rövid időn belül elkövetett jó néhány öngyilkosság igazából összefügg, és egy zseniálisan gonosz sorozatgyilkos műve. Bármennyire is zsneiális rendőr, Éva élesbe képtelen megoldani a feladatot, terepen leblokkol. Egy újonnan érkezett rendőrtiszt (Schimed Zoltán) azonban képes Évát kimozdítani ebből helyzetből. 

Az X – A rendszerből törölve című filmben játszik még Bede-Fazekas Szabolcs, Fekete Ernő, Molnár Áron, Szabó Győző, Básti Juli, Szirtes Ági, Kőszegi Ákos és Schneider Zoltánt is. De ez lesz Kulka János első filmes szereplése azóta, hogy 2016 tavaszán stroke-ot kapott, majd visszavonult a nyilvánosságtól.

(son)