promotions.hu
Sötét mód
Keresés
Menü megnyitás
Borítókép:  Instagram
Zene, Film & Kultúra
Kategória fejléc
Promotions
Megosztás
Másolás
[[video]]Úgy tűnik, elindult Quentin Tarantino kilencedik filmjének forgatása. Leonardo DiCaprio legalábbis kitett egy fotót az Instagramjára azzal, hogy ez az első kép, amit láthatunk a műből. A fényképen a két főszereplő,  Brad Pitt és DiCaprio állnak eltéveszthetetlenül hatvanas évekbeli jelmezben: garbó, bőr- és farmedzseki, mellközépig húzott farmer és csőnadrág.

Nem csoda, hiszen a film 1969-ben játszódik, amikor egy kivénhedt western színész (DiCaprio) elhatározza, hogy visszaküzdi magát a csúcsra, és nem maradhat el mellőle állandó kaszkadőre (Pitt) sem. Azzal azonban egyikük sem számol, hogy Hollywood alaposan megváltozott, mióta ők ketten kihullottak a sztárok sorából. De sebaj, zseniális ötletük támad: átkopognak a szomszédba, ott lakik a híres színésznő, Sharon Tate (Margot Robbie), ő biztosan segít nekik.

 

First look. #OnceUponATimeInHollywood

Leonardo DiCaprio (@leonardodicaprio) által megosztott bejegyzés,



Sharon Tate, Roman Polanski felesége, valóban híres színésznő volt, Amerikaszerte mindenki ismerte a nevét, 1969-ben Hollywood legnagyobb reménységének tűnt.

Az év augusztusában a rendező Londonból repült volna haza Los Angelesbe, a gépe azonban késett, így a várandós Tate (két héttel későbbre volt kiírva) a barátnőivel találkozott, hogy ne maradjon egyedül arra az éjszakára. Este fény tizenegy körül értek haza, a Charles Manson vezette szekta tagjai éjfél után törhettek rájuk, mindenkit megöltek, Sharon Tate-tel tizenhét késszúrással végeztek.

Mansont, bár a gyilkosságokban való részvételt nem tudták rábizonyítani, a szervezésért és a felbújtásért életfogytiglani börtönbüntetésre ítélték, tavaly halt meg a börtönben, 83 évesen.

Tarantino a Manson-család borzalmas gyilkosságsorozatának történetébe ágyazza a két egykori westernhős sztoriját. Kérdés, hogy mit kezd a tragédiával, és hogy mennyire ragaszkodik a történelmi hűséghez, hiszen a Becstelen Brigantykban gond nélkül meggyilkolta Hitlert egy párizsi moziteremben.

A bemutató tervezett időpontja mindenesetre a valósághű ábrázolás felé dönti a mérleg nyelvét, hiszen a Sony jövő augusztus 9-re, Sharon Tate halálának 50. évfordulójára időzítette a filmet.

És a gyártó nem bízza a véletlenre a dolgot, még a legkisebb epizódszerepre is világsztárok igazoltak le. A rivaldafényben Brad Pittet és Leonardo DiCapriót találjuk majd, mellettük pedig olyan színészek tűnnek fel, mint Margot Robbie, Timothy Olyphant, Al Pacino, Burt Reynolds, Michael Madsen, Tim Roth, Damien Lewis és Dakota Fanning.

(fib)
Hasonló tartalmak
Galéria - Van képünk hozzá
Színes
Tech & Tudomány
Helyi Hírek
Időjárás