promotions.hu
Sötét mód
Keresés
Menü megnyitás
Kaphat-e negyedik évadot a Twin Peaks?
Zene, Film & Kultúra
Kategória fejléc
Promotions
Megosztás
Másolás
A harmadik egy igen különleges évad volt a Twin Peaks életében. Egy olyan széria éledt fel 25 év múltán, ami akkor sem volt egyszerűen emészthető. David Lynch és Mark Frost párosa egy nagyon sötét és elvont évadot tett le az asztalra, aminek minden részében volt valami szokatlan. Sok kritikus ezt díjazta a legjobban, hogy a harmadik felvonás nem a régi nosztalgiázásból táplálkozott, hanem felborított mindent, amit tudott. Lynch nem is adta ki a rendezést a kezéből, és minden részt személyesen dirigált. Ezért is kötött ki a sorozat a Showtimenál, mivel a csatorna nem akart beledumálni mit hogyan csinálnak a készítők, akik teljesen szabad kezet kaptak.

A rendező anno azt mondta, ezzel véget érnek a kalandok Twin Peaksben, és nem lesz több rész. El is kezdték megválaszolni a legtöbb fontos kérdést az előző 2 évadból, utána viszont ismét úgy felkavarták az állóvizet, hogy a rajongókat teljesen az őrületbe kergették. Ez újra egy Lynches lezárás volt, amit mi is hajnalig elemeztünk sörözgetés közben, mert másképp tényleg nem lehetett. Sok rajongóval még most is találkozok, és újabbnál újabb teóriák kerülnek elő a zárással kapcsolatban.

„Nem tartom fontosnak a konkrét magyarázatokat, mivel nem azoknak, hanem az általunk bemutatott ötleteknek kell, hogy számítsanak. Az ötletek sodrása az, ami visz minket jelenetről jelenetre, ami értelmet ad a karakterek létezésének. Felesleges túlragozni: ezeket az ötleteket, elképzeléseket kell követni” – idézte az IGN a rendezőt.

Lynch a negyedik évad kérdését elég hamar rövidre zárta, amolyan saját stílusában. Hagyjuk résnyire nyitva az ajtót, és bizakodjunk, hogy ha bekukucskálunk rajta, akkor kiderül valami: „Egy negyedik évad? Fogalmazzunk úgy, hogy egyelőre nem akarok róla beszélni."

Ezt úgy is lehet értelmezni, ha Lynch olyan forgatókönyvet tudna írni, amiből még lehet egyet csavarni a dolgokon, akkor valószínűleg megcsinálná. Amikor a színészek megtudták, hogy jön a harmadik évad, a 99%-uk azonnal igent mondott a felkérésre úgy, hogy alig tudtak valamit a sztoriról, de még is ennyire megbíztak a készítőkben.

Kyle MacLachlan, aki a harmadik felvonásban elég érdekes szerepet kapott, biztosan igent mondana, hogy újra Dale Cooper karakterébe bújhasson. A színész azt nyilatkozta, hogy végtelenül elégedett a harmadik évaddal a maga furcsaságival együtt, ha David szeretne egy negyediket, gondolkodás nélkül a stábbal tartana. (Torony)
Hasonló tartalmak
Galéria - Van képünk hozzá
Színes
Tech & Tudomány
Helyi Hírek
Időjárás