promotions.hu
Sötét mód
Keresés
Menü megnyitás
Zene, Film & Kultúra
Kategória fejléc
Promotions
Megosztás
Másolás
[[video]]Csütörtökön került a mozikba A Hihetetlen család második része, és alig egy nap alatt 18,5 millió dolláros bevételt produkált. Ezzel új rekordot állított fel a rajzfilmek versenyében, sosem készült még animáció, amely ilyen sikerrel indította volna pályafutását. És nem is akármilyen fölényre tett szert már a rajtnál: csaknek kétszer annyi pénzt hozott a konyhára, mint a korábbi rekorder, a 9,5 milliót kaszáló Szenilla nyomában.

Az előrejelzések szerint a szuperhős família történetét folytató animáció akár 150 milliós bevételt is produkálhat az előttünk álló két napban, amivel a hétvégi rekordot is megdöntené, és nem mellesleg az élőszereplős filmek elit ligájába is beverekedné magát. Eddigi teljesítményével mindenesetre lepipálta a Thor: Ragnarök, A szépség és a szörnyeteg és a Pókember – Hazatérés című szuperprodukciókat, és kis híján az év egyik legnagyobb dobásának ígért Deadpool 2-t is.

Bár a stúdiók számára napjaink őrült álomgyári versenyében csak a bevétel számít, a nézők közül még mindig sokan inkább a kritikusok véleményére adnak. Nos, nekik sem lehet okuk panaszra, az animáció ugyanis e téren is remekül teljesít: 94 százalékon áll a Rotten Tomatoes kritika-összesítő oldalon, és szinte egyhangú csodálat övezi.

A második rész onnan folytatja a történetet, ahol a 2014-es első rész abbahagyta. A különleges képességekkel megáldott Hihetetlen család tagjai próbálják élni hétköznapi életüket, ami szuprhősként nem épp egyszerű feladat. Már csak azért sem, mert egy sikertelen akció miatt elvész a csodalények hitelessége, a világ vezetői immár hallani sem akarnak róla, hgy szuperhősök mentsék meg a Földet. Akad azonban egy milliárdos üzletember, aki még mindig lát fantáziát a hihetetlenekben, és a család, elsősorban az anya segítségével kampányt indít, hogy a csoda tulajdonságokat újra menővé tegyék.

A Hihetetlen család 2-t gyártó Disney-nek szüksége lenne a nagy sikerre, legutóbbi filmjük, a Solo: Egy Star Wars-történet ugyanis – a várakozásokhoz mérten legalábbis – csúnyán megbukott. Egy nap alapján nehéz lenne előre jelezni, mindenestre ha így folytatja, A Hihetetlen család 2 akár az egymilliárd dolláros álomhatárt is átlépheti. Eddig erre mindössze hat animációs film volt képes, a legsikeresebb a Jégvarázs, amely 1,3 milliárd dollárt kaszált világszerte. Ehhez azért komoly erőfeszítére lesz szüksége A Hihetetlen család második felvonásának, de ki más juthatna fel a csúcsra, ha nem a szuperhős família?

A Hihetetlen család 2. július 19-én érkezik a magyar mozikba.

(fib)
Hasonló tartalmak
Galéria - Van képünk hozzá
Színes
Tech & Tudomány
Helyi Hírek
Időjárás