promotions.hu
Sötét mód
Keresés
Menü megnyitás
Nyakunkon az új Gorillaz album
Zene, Film & Kultúra
Kategória fejléc
Promotions
Megosztás
Másolás
A Gorillazt azért is nevezhetjük Damon Albarn kísérletező játékszerének, mert mindig félelmetes stíluskavalkádot szokott teremteni. A Blur énekese az alternatív rockon és a hip hopon át az elektronikáig mindennel kacérkodik a Gorillaznál, és mindig igyekszek valami újat letenni az asztalra.

A hatodik stúdió album címe The Now Now lesz, és alig kell rá várnunk valamit, ugyanis június 29-én már lehet is tesztelni. Legutóbb a Plastic Beach és a The Fall nevezetű album volt nagyon közel egymáshoz, és ott még egy évet se vártak a kiadással. Sok kritikus szerint ott a The Fall kiadvány kicsit megsínylette a kapkodást, de inkább csak innovatív volt, ahol az ezerarcú Gorillaz más stílust vett elő.

A mostani anyagot a zenekar az amerikai turnéjuk alatt rakta össze, de most is sejtelmes marketinget vett elő Albarn és a banda. Ez tehát az jelenti, hogy túl sokat nem tudunk, de két szerzeményt viszont már meg lehet hallgatni.

A Humility egy igazi nyári sláger lett, pedig a szövege szokás szerint eléggé mély. A dalt Damon Albarn, Remi Kabaka, James Ford rakta össze George Benson legendás dzsessz-gitárossal karöltve. A klipben Jack Black is feltűnik, aki Bensonra utaló legendás gitárt nyúzza a szokásos lazaságával.

A Lake Zürich is vidám dallamokat tartogat, egy kis elektro pop és funky keveredik a dalban, amit bármikor elő tudnánk venni egy kis nosztalgia diszkós fenékrázásra.

Tehát az augusztus 9-ei Szigetes koncert egy lemezbemutató is lesz egyben. Albarn és csapata amúgy nagyon megkedvelhette Magyarországot, mert tavaly kétszer is jártak nálunk. (Torony)

Humility



Lake Zürich

Hasonló tartalmak
Galéria - Van képünk hozzá
Színes
Tech & Tudomány
Helyi Hírek
Időjárás