promotions.hu
Sötét mód
Keresés
Menü megnyitás
Érkezik a Trónok harca előzménysorozata
Zene, Film & Kultúra
Kategória fejléc
Promotions
Megosztás
Másolás
Azt eddig is tudni lehetett, hogy a csatorna nem fog elengedni egy olyan franchiset, mint a Trónok harca, és úgy döntöttek, hogy a 8. évad után készítenek egy spin-off-ot, vagyis egy előzménysorozat szerűséget. Westeros világa egyértelműen annyira dúskál a történetekben, hogy egy társ, vagy előzménysorozat mellett akár majd valami folytatást is ki lehet neki találni.

Az HBO közben írókat szerződtetett le, és arra kérte őket, hogy öntsék forgatókönyv formába az általuk előterjesztett sorozatötletet. Nem tudni, hogy kinek mi pattant ki a fejéből, de az első nyertes Jane Goldman lett. Az írónő ötlete és forgatókönyve fogta meg annyira a csatornát, hogy egy pilot epizódot is kap.

Nagyon bízhatnak a projektben, mert mint tudjuk, a Trónok harca óriási költségvetéssel dolgozik, egy szerényebb epizód is eléri a 10 millió dolláros büdzsét, és itt is ki kell majd nyitni a pénzcsapokat, hogy ha nagyot akarnak durrantani. Egy ilyen projekt mindig veszélyes egy bejáratott és véget ért televíziós sorozat után.

Az viszont bíztató, hogy Goldman egy fantasztikus írónő, mivel a Kingsman mozik és az X-Men: Az eljövendő múlt napjai is az ő nevéhez fűződik. Hogy még mindig ne a könyvével foglalkozzon, így George R. R. Martin is a segítségére lesz, hogy Goldman ne tudjon annyira eltévedni az óriási univerzumban.

A Deadline  már azt is kiderítette, hogy a széria több ezer évvel a Trónok harca eseményei előtt fog játszódni, szóval ne várjunk mostani szereplőket. A cselekmény a Hősök aranykorának végét jelentő sötétség eljövetele köré fog épülni.

A forgatást elvileg jövőre kezdik meg, és 2020-ban akarják majd valamikor műsorra tűzni. Egy spin-off tehát most készülőben van, de ez persze nem jelenti azt, hogy a többi ötletből nem lesz semmi. (Torony)
Hasonló tartalmak
Galéria - Van képünk hozzá
Színes
Tech & Tudomány
Helyi Hírek
Időjárás