promotions.hu
Sötét mód
Keresés
Menü megnyitás
Zene, Film & Kultúra
Kategória fejléc
Promotions
Megosztás
Másolás
[[video]]Az idei egyik legjobban várt magyar film egyértelműen Milorad Krstić Ezüst Medve-díjas alkotó Ruben Brandt, a gyűjtő című animációja. A Macskafogó 1986-os bemutatója óta nem volt olyan rajzfilm, amiért igazán rajonghattunk.

A James Bond-figurára hajazó Ruben Brandt azonban már mozikba kerülése előtt megnyerte magának a közönséget. A film noirok világát idéző animáció nemcsak a festészet mesterei – Rubens és Rembrandt –, de a filmművészet nagyjai előtt is tiszteleg. Jean-Luc Godard, Akira Kuroszava képi világa ugyanúgy jelen van ebben az animációban, mint az említett barokk festőé vagy épp Picassoé.  

A film főhőse Ruben Brandt pszichológus-művészetterapeuta, aki folyton a kedvenc festményeivel álmodik, a képek főhősei pedig nem kevesebbet, mint az életét követelik. Betegei rábeszélésére elhatározza, megszerzi magának az összes műalkotást, mert ha a tulajdonában van az eredeti, akkor megszűnnek a látomásai.

Ruben Brandt (Kamarás Iván) és csapata mindennap újabb helyszíneken támad, sorra kerül a párizsi Louvre, a Tate Gallery, az Uffizi, az Ermitázs és Szépművészeti Múzeum is.

Egyedül Kowalski (Makranczi Zalán), a washingtoni magánnyomozó veszi észre, hogy mi a közös az ellopott műtárgyakban, de veszélybe kerül az élete, amikor beleszeret a rablóbanda femme fatale-jába, Mimibe (Hámori Gabriella). A biztosítótársaságok százmillió dollár jutalmat ajánlanak a nyomravezetőnek, ezt hallva pedig az alvilág is bekapcsolódik a macska-egér játékba, aminek nem lesz jó vége.

Június 15-én Budapesten egy kincskeresős játékkal lehet közelebb kerülni Ruben Brandthoz. A filmben számos ismert festményt lopnak el, ezért a főváros kilenc szórakozóhelyén kilenc különböző képeslapot rejtenek el. A kilenc képeslap egymás mellé helyezve egy QR-kódot ad ki. Ezen regisztrálva derül majd ki, hogy hol és mikor lesz a film első, titkos, premier előtti vetítése.

(son)
Hasonló tartalmak
Galéria - Van képünk hozzá
Színes
Tech & Tudomány
Helyi Hírek
Időjárás