promotions.hu
Sötét mód
Keresés
Menü megnyitás
Borítókép:  mashable.com
Zene, Film & Kultúra
Kategória fejléc
Promotions
Megosztás
Másolás
[[video]]„Mindenki igazságot akar, és ha jön egy olyan mozgalom, mint a #MeToo, csak drukkolhatunk neki, hogy leleplezzék a borzasztó zaklatókat, azokat, akik rettenetes dolgokat követtek el védtelen emberek ellen – fejtette ki a 82 éves rendező. – Ezért is támogatom a mozgalmat, amelynek én lehetnék a legjobb reklámarca. Ötven éve dolgozom a filmiparban, több száz színésznő játszott a filmjeimben, és egyetlen egy sem akadt, aki felé illetlen módon közeledtem volna.”

Kijelentése annak fényében tűnik különösnek, hogy a Harvey Weinstein hollywoodi producer szexuális zaklatási ügyei nyomán tavaly kirobbant botrány nem kerülte el Allent sem. Tavaly év végén nevelt lánya, Dylan Farrow ismét azzal vádolta a rendezőt, hogy gyermekkorában zaklatta őt. Az ügy gyökerei a kilencvenes évek elejéig nyúlnak vissza, amikor a zaklatási vádból a bírósági eljárás lett, a rendező ellen két hatóság is vizsgálatot indított, ám végül nem találtak bizonyítékot a szexuális erőszakra.

Az azóta eltelt időben azonban Dylan Farrow, és anyja, Woody Allen korábbi élettársa, Mia Farrow újra és újra előveszik a vádakat, állítva, a rendező folyamatosan hazudik. Az ügy a friss interjúban is előkerült természetesen, Allen azonban most is határozottan cáfolta, hogy bármi rosszat is tett volna nevelt lánya ellen.

Védekezése ellenére korábbi munkatársai közül sokan kihátráltak Allen mögül. Mások mellett Greta Gerwig színész-rendező, Colin Firth és Ellen Page is közleményben jelentette be, hogy sosem akar többé a rendezővel dolgozni. Nyilvánosan egyedül Alec Baldwin védte meg kollégáját, a színész, aki több Woody Allen-filmben is felbukkant, azt mondta, a vizsgálatok minden vád alól tisztázták a rendezőt, így nem kellene továbbra is erőszaktevőként bánni vele.

Woody Allen legújabb filmje A Rainy day in New York (Egy esős nap New Yorkban) címmel készül, ám sorsa az alkotót ért vádak miatt egyelőre bizonytalan. A film szereplői mindenesetre gyors egymásutánban kértek bocsánatot a közönségtől, hogy a rendezővel dolgoznak, legtöbbjük, így Timothée Chalamet, Rebecca Hall, Selena Gomez és Elle Fanning gázsijukat a szexuális erőszak ellen küzdő szervezetek javára ajánlották fel.

A rendező legfrissebb interjújában elhangzott kijelentésekre egyelőre senki sem reagált, de nem lenne meglepetés, ha szavai kisebb botrányt kavarnának.

(fib)
Hasonló tartalmak
Galéria - Van képünk hozzá
Színes
Tech & Tudomány
Helyi Hírek
Időjárás