promotions.hu
Sötét mód
Keresés
Menü megnyitás
Más sírva könyörögne kaszkadőrért, Tom Cruise nevetve megcsinálja
Zene, Film & Kultúra
Kategória fejléc
Promotions
Megosztás
Másolás
Legújabb filmje, a Mission: Impossible – Utóhatás kedvéért az 55 éves színész az egyik legveszélyesebb ejtőernyős ugrást is bevállalta, méghozzá több mint százszor. A nyaktörő mutatványról korábban is lehetett tudni, most azonban már láthatjuk is a több mint hétezer méter magasból zuhanó Cruise-t, aki az ugrásokról készült videót vasárnap tette közzé a Twitterén (ide kattintva nézheti meg).

A Mission Impossible hatodik részében minden lehetséges eszközön üldözik egymást a szereplők: autó, kamion, motor, hajó és még helikopter is felbukkan az előzetesben. Mindezekkel persze már nehéz újat mutatni a közönségnek, Cruise és Christopher McQuarrie rendező így tovább feszegették a határokat. Az egyik jelenetben a színész kiugrik egy repülőből, és zuhan a föld felé őrült sebességgel, hogy aztán az utolsó pillanatban kinyitott ejtőernyőjével biztonságosan földet érjen. Ahhoz, hogy minden tökéletesen mutasson a vásznon, végül összesen 106 alkalommal kellett megismételni az ugrást.

Mivel Cruise sosem engedi át a terepet a kaszkadőröknek, természetes volt, hogy minden felvételt maga csináljon. Még akkor is, ha a HALO (High Altitude, Low Open) ugrás, vagyis, amikor az ejtőernyős nagyon magasról ugrik, és csak a föld közelében, alacsonyan nyitja ki az ernyőjét, az egyik legveszélyesebb ugrásfajta. Együtt zuhant vele egy operatőr is, pontosabban egy ejtőernyős, aki a fejére szerelt kamerával vette a színészt.

„A közönség egyből rájön, ha megpróbálják átverni, ezért volt fontos, hogy minden valódi legyen” – fogalmaz Wade Eastwood, a film kaszkadőr koordinátora. Cruise hosszú ideig készült az ugrásokra, speciális tréningeken gyakorolta be a mozgást, arra azonban valószínűleg ő sem számított, hogy az összesen három rövid jelenet kedvéért, több mint százszor kell majd kivetnie magát a repülőből.

„Mindent megtettünk a filmért, amit tudtunk anélkül, hogy megölnénk Tomot” – nyilatkozta korábban a rendező. S bár a színész életben maradt, tavaly augusztusban komoly sérülést szedett össze: épp egy alacsonyabb tetőre kellett volna átugrania, ám a falnak csapódott, és eltörte a bokáját. Ez sem vette el a kedvét azonban attól, hogy a tetők helyett repülőkből ugráljon.

Ami persze nem meglepő, Cruise sosem csinált nagy ügyet az életveszélyes felvételekből. A sorozat egy korábbi epizódjában egy felhőkarcoló tetején rohangált száz emelet magasban. Akkor a bemutató után a Playboynak adott interjújában a jelenetről csak annyit mondott: ha a huszadikról esik, akkor is meghal, akkor miért ne csinálná meg ugyanazt a századik emeleten? Az ejtőernyős jelenetet egyébként az Egyesült Arab Emirátusokban vették fel, máshol ugyanis nem engedélyezték volna a veszélyessége miatt.

A Mission:Impossible – Utóhatás augusztus 2-án érkezik a magyar mozikba.

(fib)
Hasonló tartalmak
Galéria - Van képünk hozzá
Színes
Tech & Tudomány
Helyi Hírek
Időjárás