promotions.hu
Sötét mód
Keresés
Menü megnyitás
Sylvester Stallone a Rocky után sem akar elszakadni a bokszfilmektől
Zene, Film & Kultúra
Kategória fejléc
Promotions
Megosztás
Másolás
A 71 éves Stallone a filmes és televíziós projektek gyártására alapított Balboa Productions nevű új cégével vesz részt a film produceri munkálataiban – hozta le a Variety.

A galvestoni óriásként emlegetett Jack Johnson Texas államban született 1878. március 31-én. Pályafutása során 78 győzelmet aratott, 45-öt kiütéssel, 8 vereséget szenvedett és 12 alkalommal döntetlent ért el.

A csúcsra 1908-ban jutott el, amikor Sydneyben legyőzte a kanadai Tommy Burnst és ezzel a legmagasabb kategória első fekete világbajnoka lett. Övét kilencszer védte meg. A fekete bokszoló sikerei azonban zavarták az akkori Egyesült Államokat, ahol még érvényben voltak a faji elkülönítés törvényei. 1913-ban Johnsont, akinek egy fehér nővel volt viszonya, elítélték egy emberkereskedelem és prostitúció elleni törvény alapján egy olyan perben, amelyet ma rasszistának minősítenének.

A bajnok Európába menekült az ítélet elől, de 1920-ban hazatért és egy évet töltött rács mögött. Az ítélet és a börtönbüntetés tönkretette Johnson bokszolói karrierjét. 1946-ban halt meg.

Johnson élete tényleg drámai, meglátjuk, hogy Stallone a boksz részére akar-e jobban koncentrálni, vagy tényleg kiélezi a dolgot Johnson megpróbáltatásaira.

Rehabilitációja érdekében több kezdeményezés is indult az elmúlt években, egyebek között két republikánus honatya, John McCain szenátor és Peter King képviselő közreműködésével.

Stallone, aki szintén részt vett a Johnson rehabilitációjáért vívott küzdelemben, maga is jelen volt az ovális irodában, amikor Donald Trump amerikai elnök a múlt héten posztumusz rehabilitálta a legendás bokszolót. Ekkor már sejteni lehetett, hogy valami van a levegőben, amiből lehet film lesz.
Hasonló tartalmak
Galéria - Van képünk hozzá
Színes
Tech & Tudomány
Helyi Hírek
Időjárás