promotions.hu
Sötét mód
Keresés
Menü megnyitás
Gyászolja a világ Aviciit
Zene, Film & Kultúra
Kategória fejléc
Promotions
Megosztás
Másolás
A halálhírt nálunk rögtön egy top 10-es lista követte, amit a WathchMojo rakott össze, még a zenész 2016-os visszavonulásakor. Tim Bergling a világ legjobban kereső DJ-je volt, de az éjszakai élet kifogott rajta, és a felmerülő alkoholproblémái is. Akut hasnyálmirigy-gyulladása volt, illetve 2014-ben eltávolították az epehólyagját és a vakbelét is, így 2 év múlva a visszavonulás mellett döntött.

Avicii holtestét pénteken találták meg Omán fővárosában, Maszkatban. Azóta elvégezték az orvos szakértői vizsgálatokat, és kiderült, hogy nem történt idegenkezűség, a lemezlovas természetes halált halt. Hogy mi történt pontosan, azt titkolják, és jó ideig nem is fogjuk megtudni. Avicii menedzsere elmondta, nem fognak újabb közleményt kiadni.

Stockholmban, a sztár szülővárosában nem is bírták magukban tartani az emberek a dolgot, és azonnal bulizásba fojtották bánatukat, mivel valahol Avicii is így akarta volna. Több ezer gyászoló gyűlt össze a Sergels téren, és bulizott egyet a DJ legjobb zenéire.

A DJ emlékére még az utrechti Szent Márton-katedrális is Avicii zenéket játszott, amiket Malgosia Fiebig harangjátékos adott elő.

Közben mindenki tudta legbelül, hogy egy zenei zsenit vesztettünk el. David Guetta megköszönte neki a csodálatos dalokat és azt az időt, amit közösen a stúdióban, vagy dj-zve, vagy csak barátokként töltöttel el.

„Tim egy igazi zseni és úttörő volt, aki meg tudta őrizni a szerénységét és érzékenységét. A zeneipar kemény tud lenni és onnan messziről, ahonnan én láttam, meg is viselte őt. Azt kívánom, hogy bárcsak többször megölelhettem volna és biztosíthattam volna arról, hogy minden rendben lesz” írta Skrillex, aki hozzátette azt is, hogy a Levelshez készített remixet a mai napig játssza.

„Szavak nem fejezhetik ki azt, amit most érzek. Hiányozni fogsz testvérem” – írta a most 49 éves Tiesto.

Még a gyakran csipkelődő és kritikus deadmau5 is azt vallotta, hogy senki sem tagadhatja, hogy Avicii milyen sokat ért el és tett hozzá az elektronikus tánczenéhez. Joel még azt is hozzátette, hogy nagyon büszke Timre.

Armin van Buurennek pedig fellépésén is volt lehetősége megemlékezni Aviciiról Sydneyben.

Aviciit túl hamar kebelezte be a hírnév, és akármennyire is azt vallotta, ezt nehezen tudta kezelni. Most mi sem tudunk mást tenni, csak emlékezni arra a sok jó zenére, amit adott nekünk. (Torony)

Hasonló tartalmak
Galéria - Van képünk hozzá
Színes
Tech & Tudomány
Helyi Hírek
Időjárás