promotions.hu
Sötét mód
Keresés
Menü megnyitás
Alborosie és Skatalites koncert a Budapest Parkban
Zene, Film & Kultúra
Kategória fejléc
Promotions
Megosztás
Másolás
Az olasz születésű Alberto D'Ascola, azaz Alborosie 15 éves korában kezdett el komolyabban a zenére koncentrálni. Zenekara, a Reaggae National Tickets hamar befutott, világszerte több mint 200.000 lemezt adtak el.

A gitáron, basszusgitáron, dobokon és billentyűkön is profi szinten játszó multiinstrumentalista géniusz 2000-ben döntött úgy, hogy szólóban próbál szerencsét. Fogta magát, és Jamaikába költözött, ahol testközelből szívhatta magába a rasztafári kultúrát. Kezdetben barátja, John Baker (Island Records) stúdiójában kezdett el dolgozni hangmérnökként és producerként olyan előadók mellett, mint a Manu Chao, Gentleman, Ky-Mani Marley vagy Wyclef.

Sok év kemény munka után megjelent első önálló lemeze Soul Pirate címmel, és ezt egy igen termékeny időszak és egy igencsak terjedelmes diszkográfia követte. 2011-ben a MOBO Awardson a Legjobb Reggae Előadónak választották. Hanganyaggal legutóbb tavaly nyáron jelentkezett – a Freedom In Dub dalai mellet azonban biztosan magával hoz olyan slágereket is, mint a Rastafari Anthem, a Kingston Town vagy a Call Up Jah.


Előtte egy igazi legenda, a több mint 5 évtizede aktív The Skatallites melegíti a terepet. A jamaikai zenekar hatalmas szerepet játszott a ska zene elterjedésében. Olyan zenészeket támogattak, mint a Toots and The Maytals, Prince Buster és a Wailers amiben részt vett maga Bob Marley, Peter Tosh és Bunny Wailer is.

Hasonló tartalmak
Galéria - Van képünk hozzá
Színes
Tech & Tudomány
Helyi Hírek
Időjárás