Keresés

Elérhetőségek

Központi e-mail cím
info [kukac] promotions.hu

Szerkesztőségi e-mail cím
szerk [kukac] promotions.hu

Ügyvezető
maxi@promotions.hu

Programok beküldése
programok@promotions.hu

A BBC néha kamuzik a dokumentumfilmjeiben

A BBC néha kamuzik a dokumentumfilmjeiben

Zene, Film & Kultúra

A BBC néha kamuzik a dokumentumfilmjeiben

Zene, Film & Kultúra

Promotions 06:58
A nyolc részes Human Planat, magyarul Az emberiség bolygója igen csak nagy siker lett. A mini szériát még 2011-ben mutatták be, de még csak most hullt le a lepel, hogy kamuztak benne.

A készítők a pápuai Korowai-törzs tagjait állították be úgy, hogy óriási fák tetején lévő faházakba költözzenek be, mert az mennyire látványos. A BBC1 dokufilmjét a BBC2-nek forgatott ”Egy évem a törzzsel” nevezetű alkotás buktatta le, ahol a törzs egyik tagja elmondja, nem akartak ők sehova se költözni, meg fa házikót se építeni marha magasra, az egészet a filmesek kérték tőlük, ők meg megcsinálták.

Van, hogy a dokumentumfilm készítők elengedik a fantáziájukat: egy másik részben két mongol tevepásztor üldöz egy farkast, amit végül nem sikerül megölni. Mint kiderült, egy háziasított farkasról volt szó, és mindent csak a kamera kedvéért csináltak. Ha a tevepásztorok csak ülnek, esznek, és tevéket terelgetnek, az nem túl izgalmas, kell egy kis farkas.

Amúgy ez nem új keletű dolog, és jobb, ha ezt is az eszünkbe véssük, azt se kell mindig elhinni, amit a dokufilmekben látunk. Akkor most megkérdezhetjük, akkor Bear Grylls nem is a vizeletét itta meg, hanem egy kis teát? Itt nincs értelme kamut kiáltani, Grylls annyira elvetemült, hogy tényleg a vizeletét issza a túlélési sorozatában. (Torony)