promotions.hu
Sötét mód
Keresés
Menü megnyitás
A BBC néha kamuzik a dokumentumfilmjeiben
Zene, Film & Kultúra
Kategória fejléc
Promotions
Megosztás
Másolás
A nyolc részes Human Planat, magyarul Az emberiség bolygója igen csak nagy siker lett. A mini szériát még 2011-ben mutatták be, de még csak most hullt le a lepel, hogy kamuztak benne.

A készítők a pápuai Korowai-törzs tagjait állították be úgy, hogy óriási fák tetején lévő faházakba költözzenek be, mert az mennyire látványos. A BBC1 dokufilmjét a BBC2-nek forgatott ”Egy évem a törzzsel” nevezetű alkotás buktatta le, ahol a törzs egyik tagja elmondja, nem akartak ők sehova se költözni, meg fa házikót se építeni marha magasra, az egészet a filmesek kérték tőlük, ők meg megcsinálták.

Van, hogy a dokumentumfilm készítők elengedik a fantáziájukat: egy másik részben két mongol tevepásztor üldöz egy farkast, amit végül nem sikerül megölni. Mint kiderült, egy háziasított farkasról volt szó, és mindent csak a kamera kedvéért csináltak. Ha a tevepásztorok csak ülnek, esznek, és tevéket terelgetnek, az nem túl izgalmas, kell egy kis farkas.

Amúgy ez nem új keletű dolog, és jobb, ha ezt is az eszünkbe véssük, azt se kell mindig elhinni, amit a dokufilmekben látunk. Akkor most megkérdezhetjük, akkor Bear Grylls nem is a vizeletét itta meg, hanem egy kis teát? Itt nincs értelme kamut kiáltani, Grylls annyira elvetemült, hogy tényleg a vizeletét issza a túlélési sorozatában. (Torony)

Hasonló tartalmak
Galéria - Van képünk hozzá
Színes
Tech & Tudomány
Helyi Hírek
Időjárás